Malkin és Crosby játékára nem volt ellenszere a Carolina Hurricanes-nek

Vágólapra másolva!
2009.05.24. 08:32
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában a Pittsburgh Penguins idegenben 6–2-re legyőzte a Carolina Hurricanest, így összesítésben 3–0-ra vezet a Keleti főcsoport döntőjében. Mivel a párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart, így a Pittsburgh karnyújtásnyira került attól, hogy biztosítsa helyét a fináléban.
Crosby egy gólt és egy gólpasszt jegyzett a meccsen
Fotó: Reuters
Crosby egy gólt és egy gólpasszt jegyzett a meccsen
Crosby egy gólt és egy gólpasszt jegyzett a meccsen
Fotó: Reuters
Crosby egy gólt és egy gólpasszt jegyzett a meccsen

A Carolina Hurricanesnek már akkor is meggyűlik a baja a Pittsburgh Penguinssel, ha a Pingvinek valamelyik sztárja jó formában játszik. Ha pedig mindkettő jó napot fog ki, akkor tényleg nehéz velük mit kezdeni.

A Keleti főcsoport döntőjének harmadik mérkőzésén a Pittsburgh idegenben gázolta le 6–2-re a Carolina-t, és talán mondani sem kell, hogy elsősorban Jevgenyij Malkin és Sidney Crosby kettősének köszönhetően. Az orosz játékos két gólt és egy asszisztot jegyzett, míg kanadai társa neve mellé egy gól és egy gólpassz került.

Pedig nem úgy indult a találkozó, hogy a vendégek gáláznak majd, hiszen az ötödik percben még a Hurricanes szerezte meg a vezetést Matt Cullen révén, igaz, a Pingvinek két perccel később Malkin révén emberelőnyből egyenlítettek. Sőt, az első harmad utolsó percében Crosby és Malkin is betalált, így 3–1-es vendégelőnnyel folytatódhatott a meccs.

A második játékrész gólokat nem hozott, a harmadik forgatókönyve pedig kísértetiesen hasonlított az elsőéhez: egy gyors hazai gólra hárommal válaszolt a Pittsburgh, amely így 6–2-re győzött, és összesítésben már 3–0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Hogy ez mekkora előnyt is jelent, azt jól érzékelteti az a tény, hogy eddig csak két csapatnak sikerült ekkora hátrányból megfordítania egy párharcot: 1942-ben a Maple Leafs a Red Wings, 1975-ben pedig az Islanders éppen a Penguins ellen hajtotta végre a bravúrt.

A pittsburghiek sikere azért is érdekes, mert amennyiben bejutnak a Stanley-kupa döntőjébe, 1984 óta ők lesznek az első csapat, amely egy vesztett finálét követő szezonban ismét eljut a végjátékig.

NHL, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Carolina Hurricanes–Pittsburgh Penguins 2–6
  • Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása 3–0 a Pittsburgh javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik