Vereséget szenvedett, de így is a Red Wings a legjobb a szezonban

Vágólapra másolva!
2008.02.10. 11:20
4-2-es győzelmével az Atlanti csoport élére ugrott a Pittsburgh Penguins csapata. Kikapott viszont a liga szezonbeli eddigi legeredményesebb csapata, a Detroit Red Wings, hosszabbításban a Toronto Maple Leafs otthonában. Hosszabbítás döntött Minnesotában és Atlantában is.
Getty Images
Getty Images

Szavazás

Ön szerint ki lesz az NHL bajnoka 2008-ban?

Írja be az itt látható számot!
A vendéglátó Pittsburgh már az első két harmadban eldöntötte a Los Angeles Kings elleni összecsapást. Jevgenyij Malkin kezdte a gólgyártást, majd a második játékrészben második találatát is megszerezte.

Ryan Malone és Jordan Staal találataival az utolsó periódus előtt már 4-0-ra vezettek a hazaiak. A záró felvonás már csak szépségtapasz volt a Kingsnek, hiszen Derek Armstrong és Bryan Dole találata nem sokat jelentett.

Hosszabbításban szerezte meg a győzelmet a Toronto Maple Leafs gárdája, méghozzá a szezon idénybeli legeredményesebb csapata, a Detroit Red Wings ellen. A hazaiak szereztek vezetést az első harmadban Darcy Tucker emberelőnyös találatával, majd a folytatásban fordított a Detroit.

Nicklas Lindström és Mikael Samuelsson is bevette – az amúgy remekül védő – Vesa Toskala kapuját, Mats Sundin azonban még a lefújás előtt egyenlített Pavel kubina passzából. A rájátszásban ismét a hazaiak kezdtek jobban, rögtön a második perc elején Nik Antropov beállította a végeredményt. Veresége ellenére a Detroit nem mozdult el sem a Nyugati Főcsoportban, sem saját csoportjában.

Az Ottawa Senators gyakorlatilag kiütötte a Montreal Canadienst, elsősorban Jason Spezza triplájának köszönhetően. A hazaik centere nem sokat teketóriázott, már az első két perc alatt két gólt szerzett, amit még egyel megfejelt a másodikban. Három gólján kívül ugyanennyi gólpasszt is kiosztott - kettőt Daniel Alfredssonnak, egyet Dany Heatleynek.

A Sens jelenleg öt ponttal vezeti mind a liga Északkeleti csoportját mind a Keleti Főcsoprtot.

Stephen Valiquette nagyszerű kapusteljesítményével (33 lövésből 33-at hárított), nem utolsó sorban Nigel Dawes és és Scott Gomez emberelőnyös góljával nyert a New York Rangers Philadelphiában.

Azonban sem ő, sem a másik new yorki csapat, a most újabb vereséget szenvedett Islanders nem úgy telesít az idei szezonban, ahogy a szurkolók elvárnák: az Atlanti csoport utolsó két helyét bérlik, bár a Rangers jelenleg rájátszást jelentő helyen áll.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, 120. JÁTÉKNAP
Pittsburgh Penguins Los Angeles Kings 4-2
Philadelphia Flyers New York Rangers 0-2
Toronto Maple Leafs Detroit Red Wings 3-2 (hosszabbítás után)
Minnesota Wild New York Islanders 4-3 (hosszabbítás után)
Atlanta Thrashers Tampa Bay Lightning 2-1 (hosszabbítás után)
Ottawa Senators Montreal Canadiens 6-1
Boston Bruins Florida Panthers 3-6
New Jersey Devils Carolina Hurricanes 6-1
Calgary Flames Edmonton Oilers 4-1
Dallas Stars St. Louis Blues 6-2
Vancouver Canucks Colorado Avalanche 2-6
San Jose Sharks Neshville Predators 4-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik