Martin Brodeur megdöntötte Bernie Parent 33 éves rekordját

Vágólapra másolva!
2007.04.06. 09:36
Idegenben verte a New Jersey Devils a Philadelphia együttesét az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A győzelem mellett annak is örülhet a vendégcsapat, hogy kapusa, Martin Brodeur 48. sikerével megdöntötte Bernie Parent rekordját.
Martin Brodeur 48. győzelmét aratta az idei szezonban
Reuters
Martin Brodeur 48. győzelmét aratta az idei szezonban
Martin Brodeur 48. győzelmét aratta az idei szezonban
Reuters
Martin Brodeur 48. győzelmét aratta az idei szezonban

Az NHL legrosszabb mutatóval rendelkező csapata, a Philadelphia Flyers Jeff Carter révén hamar megszerezte a vezetést, ám a harmad vége felé egy emberelőnyös helyzetet Jamie Langenbrunner kihasznált és egyenlített a Devils.

A második játékrészben Simon Gagne gólját ismét emberelőnyből egyenlítette ki Szergej Brilin, majd az utolsó harmadban Jim Dowd emberhátrányból a győztes gólt is megszerezte.

Ez volt a New Jersey rekordnak számító, 49. sikere a szezonban, ebből Martin Brodeur 48 alkalommal pályára lépett. A 34 lövést hárító kapus ezzel átadta a múltnak az egykori philadelphiai kapus, Bernie Parent rekordját, aki 47 győztes mérkőzésen védett az 1973/74-es szezonban.

Chicagóban is egy kapusról szólt a mérkőzés, Nyikolaj Habibulin 56 lövést védve hiúsította meg a Detroit győzelmi reményeit. A Blackhawks a 34 éves kapus vezérletével sorozatban a negyedik meccsét nyerte, valamint megszakította a Detroit elleni rossz sorozatát, hiszen legutolsó hét mérkőzésüket egyaránt a Red Wings nyerte.

Ezúttal azonban a Chicago kezdett jobban, a második harmadból alig telt el több, mint három perc, amikor két gól volt a hazai előny. A Red Wings azonban talpraállt, és kiegyenlített. A hosszabbításban nem esett gól, szétlövésben azonban a Blackhawks jobbnak bizonyult.

Ki is használta a Detroit botlását a Buffalo, amely 52. győzelmét aratta a szezonban, és átvette az első helyet a ligában. A Sabres a Bostont fogadta, és a hazai szurkolók nem örültek a kezdésnek, hiszen a Bruins kétgólos vezetésre tett szert. Utána azonban megrázta magát a Buffalo, és még az első harmadban kiegyenlített – majd gólnélküli második játékrész után – a záró harmadban újabb két gólt ütött, ezzel a győzelmet is megszerezte.

A Buffalóban Ryan Miller kapus 22 védést bemutatva szerezte meg 39. győzelmét a szezonban, megdöntve ezzel Don Edwards 1977/78-ban felállított csúcsát.

Bejutott a rájátszásba a New York Rangers is, amely a Montrealt győzte le hazai pályán. Petr Prucha, Jaromir Jagr és Marek Malik gólja után csak a záró játékrészben, emberelőnyből tudott szépíteni a vendégcsapat Sheldon Souray révén. Jagr egyébként sorozatban a 15. szezonjában érte el a harminc gólt.

Három vesztes mérkőzés után újra nyert a Nashville, amely a St. Louis ellen diadalmaskodott. Paul Kariya 500. gólpasszát adta az NHL-ben, és a csapat klubrekordot döntött az 50. győzelmével és a 108 pontjával.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 174. JÁTÉKNAP
Vancouver Canucks-Colorado Avalanche 1-3
Buffalo Sabres-Boston Bruins 4-2
Columbus Blue Jackets-Dallas Stars 2-1 - hosszabbítás után
New York Rangers-Montreal Canadiens 3-1
Philadelphia Flyers-New Jersey Devils 2-3
New York Islanders-Toronto Maple Leafs 5-2
Ottawa Senators-Pittsburgh Penguins 2-3
Nashville Predators-St. Louis Blues 4-1
Minnesota Wild-Edmonton Oilers 3-1
Chicago Blackhawks-Detroit Red Wings 3-2 - szétlövés után
Phoenix Coyotes-Los Angeles Kings 3-2
San José Sharks-Calgary Flames 4-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik