Élre ugrott a Nashville Predators

Vágólapra másolva!
2007.01.19. 11:55
Sima 4-0-ás győzelmet aratott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján a Nashville Predators. A Columbus Blue Jackets elleni sikert követően a „predátorok” vezetik a ligát.
Hatodszor találkozott és hatodszorra is győzött a Nashville Predators a Columbus Blue Jackets ellen az NHL alapszakaszakaszának legutóbbi játéknapján.Chris Mason remekül, kapott gól nélkül védett a mérkőzésen. A Nashville Predators kapusa 33 lövést hárított, s ezzel nagyban hozzájárult csapata sima győzelméhez. Ez volt a hálóőr ötödik kapott gól nélkül megvívott találkozója az idei szezonban. A mérkőzésen David Legwand és Paul Kariya is remekül játszott, mindkét hokis gólt és gólpasszt is szerzett. A Colombus csapatába ötmeccses kihagyás után visszatért a hátproblémákkal küzdő Rick Nash, ám csapatán ő sem tudott segíteni.
Roloson (sötét mezben) jól védett
Roloson (sötét mezben) jól védett
Roloson (sötét mezben) jól védett
Roloson (sötét mezben) jól védett

Miután az Anaheim sima, 4-1-es vereséget szenvedett az Edmonton otthonában, a Buffalo pedig nem lépett jégre a csütörtöki játéknapon, a Predators a klub nyolcéves történetében először vezeti a ligát.

Edmontonban Ryan Smyth két góllal és egy gólpasszal járult hozzá csapata győzelméhez az Anaheim elleni találkozón, ahol az első harmad végén még a vendég Ducks vezetett.

„Nagyon lassan kezdtünk, de aztán fokozatosan megtaláltuk a ritmusunkat” – nyilatkozta Craig MacTavish az Oilers vezetőedzője, aki szerint a harmadik játékrészben játszott a legjobban csapata.

Ezzel a sikerrel az Oilers az elmúlt hat mérkőzéséből négyet megnyert, és továbbra is eséllyel pályázik egy rájátszást érő hely elcsípésére az alapszakasz végén.

Nagy volt a küzdelem Bostonban
Nagy volt a küzdelem Bostonban

Izgalmas, változatos mérkőzésen a Boston Bruins büntetőkkel győzte le a Pittsburgh Penguins csapatát. A „pingvinek” az első harmad végén már két góllal is vezettek, a második játékrészben mégis megfordította az állást a Boston, majd ismét a Pittsburghnél volt az előny. Bő hat perccel a rendes játékidő vége előtt Marc Savard kiegyenlített, jöhettek a büntetők. A szétlövésben 1-1-es állásnál Szergej Goncsar hibázott Phil Kessel viszont nem, így nyertek a „bocsok".

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, 104. JÁTÉKNAP
Philadelphia Flyers-New York Islanders 2-4
Carolina Hurricanes-Washington Capitals 2-5
Atlanta Thrashers-Montreal Canadiens 1-4
Boston Bruins-Pittsburgh Penguins 5-4 - szétlövésben
New Jersey Devils-Tampa Bay Lightning 2-3 - szétlövésben
Florida Panthers-Toronto Maple Leafs 2-3
Ottawa Senators-Vancouver Canucks 1-2
Nashville Predators-Columbus Blue Jackets 4-0
Edmonton Oilers-Anaheim Ducks 4-1
Los Angeles Kings-St. Louis Blues 1-3
San Jose Sharks-Phoenix Coyotes 5-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik