„Igenis van jövője a magyar futsalnak!”

Vágólapra másolva!
2010.01.24. 07:14
null
A kapitány úgy véli, a búcsú ellenére van jövő (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Mint tudósításunkban beszámoltunk róla, a magyar válogatott négygólos előnyt elherdálva 6–5-ös vereséget szenvedett Csehországtól a hazai rendezésű futsal Európa-bajnokság A-csoportjának utolsó mérkőzésén, és így kiesett. Kozma Mihály a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, véleménye szerint van jövője a hazai futsalnak, és nem áll szándékában lemondani. A szövetségi edző sajnálatát fejezte ki a végjáték miatt, mert a csapat készült erre, és tudta, hogy a cseheknek ez erős fegyvere. Az ellenfél részéről elhangzott, hogy a harmadik góljuk után hitték el igazán, hogy akár győzhetnek is.

Kurtán-furcsán indult a találkozó utáni sajtótájékoztató. Kozma Mihály érthető módon nem volt jó hangulatban a vereség miatt:

– Az öt–négyes szituációt miért nem tudtuk megoldani?
Kozma: Az ellenfél jobb volt.

– Négy nulláig nem úgy tűnt, hogy jobbak lennének…
Kozma: Az öt–négyes szituációt kérdezték az előbb.

Ezután már bőbeszédűbb volt a magyar szövetségi edző, aki kifejtette, véleménye szerint van jövője a hazai futsalnak, és nem áll szándékában lemondani:

„Nehéz megszólalni, mert felkészültünk a csehek játékára, tudtuk, mit kell ellene csinálni, csak hiányoztak az utolsó centiméterek, nem értünk oda. A cseh válogatott ezt évek óta gyakorolja, a végső fázisban most is jobb volt. Megpróbáltam lelket önteni a csapatba a meccs után, sajnálom, hogy a hazai közönség nem láthat többször minket. Megyünk tovább, várnak ránk még feladatok a jövőben is" – nyilatkozta Kozma.

„A szünetben külön felhívtam a fiúk figyelmét arra, hogy még nem nyertük meg a mérkőzést. Azt gondoltuk, hogy elég lehet az előny, de semmiképpen sem hittük még el, hogy győztünk" – tette hozzá a szövetségi edző.

Kozma ezután beszélt arról is, hogy véget ért egy korszak, több kulcsjátékos visszavonul, de szerinte ez az Eb is segített abban, hogy új játékosokat nyerjenek meg a sportágnak. A fiatalok láthatták, hogy ez izgalmas játék, még ha mi most alul is maradtunk.

„Fiatal tehetségeket kerestem és találtam. Dróth Zoltán például most robbant be igazán. Néhány rutinosabb játékos nem azt teljesítette, amit elvártam, de nehéz ilyenkor személyekre lebontva nyilatkozni. De hiszem, hogy van jövője a hazai futsalnak, és nem mondok le" – zárta Kozma.

Érdekes párhuzam, hogy két napon belül kétszer is a csehekkel játszottunk sorsdöntő mérkőzést, de a kézilabda Eb-hez hasonlóan futsalban is elütöttek minket a továbbjutástól. Nem elhanyagolható különbség, hogy ezúttal egy már megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből.

„Thriller volt az egész mérkőzés, de ettől szép a játék. Még négy nullás állásról is lehet fordítani. A harmadik találatunk után hittük el, hogy nyerhetünk. Próbáltunk nem odafigyelni a zavaró tömegre, és csak a játékra koncentrálni. Készültünk a végjátékra, biztosak voltunk benne, hogy a két csapat közül valamelyiknek szüksége lesz a vészkapusos felállásra. Korábban is volt már rá példa, hogy három nullás hátrányból tudtunk ezzel felállni. Most még nem gondolunk az olaszok elleni negyeddöntőre, bőven van időnk felkészülni…" – nyilatkozta Tomás Neumann, a csehek edzője.

Hát igen, az olaszok elleni negyeddöntő, amelyről sokáig azt hittük, mi játsszuk majd…

EMLÉKEZTETŐ, FUTSAL EB 
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Csehország–Magyarország 6–5 (Resetár 26., Belej 33., Dlouhy 35., 39., Fric 38., Kopecky 40., ill. Dróth 6., 25., Lódi 10., 25., Gyurcsányi 39.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik