Vb 2014: „Keylor Navas kapus a mi Zeuszunk” - lapszemle

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.30. 12:50
A Costa Rica-i sajtó ujjongva kommentálta, hogy a válogatott 11-esekkel 5–3-ra legyőzte a görögöket a brazíliai labdarúgó-világbajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében, ezzel története során először bejutott a legjobb nyolc közé.

„Mi vagyunk a titánok! Felszálltunk az Olümposzra, és Keylor Navas kapus a mi Zeuszunk” – örvendezett a La Nacion napilap, hozzátéve: ma senki sem alszik az országban.

A hollandok elleni negyeddöntőre utalva az újság emlékeztetett arra, hogy Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar és Louis van Gaal szövetségi kapitány tudja, milyen kikapni Costa Ricától. A 2001-es argentínai U20-as vb-n ugyanis a közép-amerikaiak 3–1-re legyőzték a hollandokat, s annak a vereségnek az említett két játékos, illetve az edző is részese volt.

Más kérdés, hogy a Costa Rica-iaknál senki sincs jelen Brazíliában abból a csapatból.

Az Al Dia napilap szerint olyan, mintha a lakosság csak álmodná a továbbjutást: „Valaki csípjen belénk, ott vagyunk a világ legjobb nyolc futballnemzete között!”

A lap kifejtette, hogy az ausztrál játékvezető inkább a görögöknek kedvezett, amitől a világ összes Costa Rica-ija kétségbe esett. A hosszabbítás aztán az ország történetének leghosszabb 30 perce volt, de a játékosoknak acélból voltak az idegeik – fogalmazott az újság.

Luis Guillermo Solis köztársasági elnök sem maradt ki az örömünnepből, és a Twitter csevegőoldalon közölte:

„Továbbjutottunk! Megcsináltuk! Óriások a fiúk!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik