Vb 2014: így járt túl a Costa Rica-iak eszén Krul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.06. 14:55
null
Krul túljárt a közép-amerikaiak eszén (Fotó: Action Images)
A holland kapus folyamatosan bizonygatta, tudja, hová fogják lőni a labdát. Bejött. Már az argentinokból készül.

 

Tim Krul volt a holland labdarúgó-válogatott továbbjutásának egyik kulcsa Costa Rica ellen, a Newcastle United hálóőre a hosszabbítás legvégén váltotta Jasper Cillessent, és hogy sikerült Louis van Gaal terve, az is bizonyítja, a cserekapus mind az öt kísérletnél eltalálta az irányt, míg Bryan Ruiz és Michael Umana kísérletét megfogta.

„Bejött a váltás. Már a meccs előtt tudtam, hogy ha tizenegyesek lesznek, Krult állítom a kapuba, mivel magasabb és nagyobb a fesztávja. Nemcsak a saját büntetőinkre készültünk, hanem az ellenfélére is” – közölte Louis van Gaal holland szövetségi kapitány a meccs után.

Érdekes, hogy a 26 éves Krul sohasem lépett pályára a holland bajnokságban. Szülővárosa csapata után az ADO Den Haagnál kezdte fiatalon karrierjét, majd 2005-ben a Newcastle-hez szerződött. Kölcsönben töltött egy idényt a Falkirkben (2007–2008), és egy rövidebb periódust 2008 végén a Carlisle Unitedben is. A Newcastle együttesével 2017-ig szerződésben álló Krul 2010 szeptemberében mutatkozott be a Premier League-ben, egyértelműen első számú kapusnak számít csapatánál. A felnőttválogatottban eddig 450 percet játszott, vb-meccsen egy perc jutott neki, szombaton Costa Rica ellen csereként…

„Ez a meccs is bizonyította, mind a 23 játékosra szükség van a keretben. A meccs előtt hallottam, hogy lehetőséget kaphatok, ha lesz még cserénk. Ezért kicsit ideges is voltam egész éjjel. A hosszabbítás második félideje előtt elmentem melegíteni, majd láttam, Jasper újra egy nagyot védett. Ha ez nincs, akkor nem jutottunk volna el odáig" – méltatta társát Krul.

„Tanulmányoztam a görögök elleni büntetőiket. A rúgások előtt mondtam nekik, hogy tudom, hova lövik majd a labdát. Bosszantotta őket, de úgy tűnik működött. Egyszer már megcsináltam Frank Lamparddal is, azt is megfogtam. Amikor láttam, hogy a srácok futnak felém, olyan volt, mint egy beteljesült álom. Most elkezdem az argentinokat is tanulmányozni, de remélem, nem jutunk el megint a büntetőkig" – adott magyarázatot a „titkára" Krul.

Ha megnézzük az alább látható képet, kitűnik, hogy a holland kapus valóságos lelki hadviselést folytatott a Costa Rica-iak ellen, az odamondáson kívül össze-vissza mászkált a büntetőterületen belül, végül mindegyik kísérletnél ráérzett a helyes irányra. Nem lennénk Messiék helyében, ha újra tizenegyesekre kerülne a sor...

A TIZENEGYESPÁRBAJT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Így mozgott Krul a tizenegyesek alkalmával (Fotó: 101greatgoals.com)
Így mozgott Krul a tizenegyesek alkalmával (Fotó: 101greatgoals.com)

ZAVARTALAN SZÓRAKOZÁS

Ha mondjuk, repülőgépen ül, a Sony Xperia Z2 okostelefont használva a zavaró háttérzajokat kiszűrve hallgathatja kedvenc zenéjét, vagy nézheti mozifilmjét, játszhat kedvenc programjával. A digitális zajcsökkentő technológia és a dinamikus hangzás a háttérzajt akár 98%-kal képes csökkenteni az MDR-NC31EM Noise Cancelling Headset segítségével. (x)

 

Látogasson el Youtube-csatornánkra is, ahol további érdekességeket mutatunk önnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik