Vb 2014: 9 hónapra kidőlt a hollandok alapembere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.10. 13:43
null
Kevin Strootman súlyos térdsérülése miatt biztosan nem léphet pályára a brazíliai világbajnokságon (Fotó: vi.nl)
Az AS Roma 24 éves holland válogatott középpályása, Kevin Strootman nagyon súlyos térdsérülést szenvedett, így biztosan kihagyja a brazíliai világbajnokságot.

 

A holland válogatott alapembere keresztszalag-szakadást szenvedett a Roma Napoli elleni rangadójának 7. percében vasárnap este. A játékos visszatért a pályára, de egyből lecserélték, miután egyértelművé vált, hogy nem tudja folytatni.

A hétfői vizsgálatok kimutatták, a keresztszalag-szakadás mellett sérült az ízületi felszínek közötti mindkét porc (meniscus) és a bal oldalszalag is megsérült a fiatal játékos bal térdében, ennek következében pedig kilenc hónapos pihenőre számíthat.

A korábbi PSV-középpályás a szezon előtt érkezett Rudi Garcia Romájához, amelyben hamar kulcsemberré vált, öt góljával holtversenyben a második helyen áll a házi góllövőlistán.

Louis van Gaal együttese így biztosan nem számíthat Strootmanra, pedig a világbajnokság egyik legnehezebb csoportjából kellene kiharcolnia a továbbjutást – mint ismert, az oranje mellett a címvédő Spanyolország, Chile és Ausztrália került egy kvartettbe.

„Ez drámai Kevinnek, elképzelem, ahogy egy világ dől össze benne. Nagyon fontos szerepe van klubjánál, az AS Románál és a holland válogatottnál is. Nagy veszteség nekünk, ugyanis fontos szerepe lett volna a világbajnokságon. Összetört az álma, nagyon sajnálom" – idézi az OnsOranje Louis van Gaal szövetségi kapitányt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik