A jégeső és Észak-Írország is elverte Ukrajnát

Vágólapra másolva!
2016.06.16. 17:50
null
McAuley gólöröme az ítéletidőben (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának 2. fordulójában Észak-Írország Gareth McAuley és Niall McGinn góljával 2–0-ra legyőzte Ukrajnát. Két forduló után Észak-Írország három ponttal áll, Ukrajnának nincs pontja, és a német–lengyel találkozó eredménye (0–0) az Eb első kiesőjévé tette őket.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
UKRAJNA–ÉSZAK-ÍRORSZÁG 0–2 (0–0)
Lyon,
Parc Olympique Lyonnais, 51 043 néző. Vezette: Královec (cseh)
Ukrajna: Pjatov – Fedeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk – Szidorcsuk (Harmas, 75.), Sztepanenko – Jarmolenko, Kovalenko (Zincsenko, 83.), Konopljanka – Szeleznyov (Zozulja, 69.). Szövetségi kapitány: Mihajlo Fomenko
Észak-Írország: McGovern – A. Hughes, Cathcart, McAuley, J. Evans – Ward (McGinn, 67.), C. Evans (McNair, 89.), S. Davis, Norwood, Dallas – Washington (Magennis, 83.). Szövetségi kapitány: Michael O’Neill
Gólszerző: McAuley (49.), McGinn (96.)

PERCRŐL PERCRE – EZ TÖRTÉNT A TALÁLKOZÓN

KÉSŐBB
NÉMETORSZÁG–LENGYELORSZÁG 0–0

Az első fordulóban mutatott játék alapján a legtöbben alighanem egyesre vették volna az Ukrajna–Észak-Írország Eb-mérkőzést, ám a második körre minden megfordult: az ukránok pocsék teljesítménnyel rukkoltak elő, egy parádés fejes gól pedig győzelmet hozott Michael O’Neill csapatának, így a tornán szereplő összes brit válogatottnak (Anglia, Észak-Írország, Wales) van már győzelme az Eb-n.

Az ukrán–északír első félideje helyett inkább lapozzunk, ha jót akarunk magunknak: a lengyelek elleni kezdőcsapathoz képest öt helyen megváltoztatott északírek stabilan futballoztak, ám továbbra is teljesen veszélytelennek bizonyultak, az ukránok pedig messze elmaradtak a világbajnok németek elleni teljesítményüktől.

Az ömlő esőben az ukránok kapták meg az igazi hideg zuhanyt: a 49. percben Norwood ívelésére Gareth McAuley érkezett, szépen megelőzte Hacseridit és nagy gólt fejelt (0–1). Az ukránok kis híján azonnal egyenlítettek, majd az 56. percben jégre váltott az eső, a játékvezető az öltözőbe rendelte a csapatokat, míg kidühöngi magát az időjárás.

A kis szünet után a felek úgy folytatták, ahogy abbahagyták: az északírek brusztoltak és várták, hogy Ukrajna előrukkoljon valamivel, csak a teljesen fantáziátlan ukránok nem rukkoltak elő semmivel… A semlegesek számára nézőriogató mérkőzést megnyerte Észak-Írország, amely a csereként beállt Niall McGinn góljával a véghajrában padlóra küldte ellenfelét (0–2) – igazából izgulni sem kellett O'Neilléknek, mert az ukránok még „félziccerig” sem jutottak el.

Más kérdés, hogy Németország ellen valószínűleg pontot kellene szerezniük ahhoz, hogy továbbjussanak – nem lesz könnyű. Az ukránok minősíthetetlenül rossz futballal rukkoltak elő – alighanem ők is nehezen találnak magyarázatot a látottakra…

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 2 1 1 2–0 +2 4
2. Lengyelország 2 1 1 1–0 +1 4
3. Észak-Írország 2 1 1 2–1 +1 3
4. Ukrajna 2 2 0–4 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik