Eb 2016: Rashford is bekerült a 26 fős angol keretbe

Vágólapra másolva!
2016.05.16. 12:12
A Manchester United 18 éves támadója, Marcus Rashford is bekerült az angol labdarúgó-válogatott Európa-bajnokságra készülő 26 fős keretébe.

Rajta kívül az Arsenal középpályása, a sérülése után visszatérő (a szezonban 141 percet játszó) Jack Wilshere és a kieső Newcastle Unitedből Andros Townsend neve is szerepel a névsorban, velük ellentétben viszont Theo Walcott kimaradt Roy Hodgson keretéből.Jack Wilshere és a kieső Newcastle Unitedből Andros Townsend neve is szerepel a névsorban, velük ellentétben viszont Theo Walcott kimaradt Roy Hodgson keretéből.

„Amikor azon gondolkodtunk, hány játékos kerüljön be, volt egy kis bizonytalanság Jack Wilshere és Jordan Henderson kapcsán. Mindketten egészségesek, és jobb, hogy bekerültek a keretbe. A saját életemet nehezítettem meg azzal, hogy 26 játékost jelöltem ki, amelyet 23-ra kell majd csökkentenem” – mondta Roy Hodgson.

A „háromoroszlánosok” kapitánya szerint Marcus Rashford kiérdemelte, hogy helye legyen a nagyon erős támadórészlegben, és kitért Wayne Rooneyra is.

„Wayne Rooney a kapitányunk, és nagyszerű munkát végez. 109 mérkőzésen 51 gólt szerzett, nem sok európai játékos éri el ezt. Nagyon hálásak vagyunk a selejtezőben szerzett góljaiért.”

Hodgson reméli, ez a keret még hosszú távon együtt marad, és máris szép eredményeket ér el ez Eb-n.

„Bármikor elindulsz egy tornán, a győzelem kell legyen a célod. Minden csapat képes lehet rá. Senki sem számított Dánia 1992-es győzelmére, Görögország aranyára vagy a Leicester City bajnoki címére. Mindenkinek szüksége van álmokra, reményre és hitre. Nem hiszem, hogy bármelyik kapitány jósolgatna, nekünk arra kell koncentrálnunk, amit irányítani tudunk.”

AZ ANGOL LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT 26 FŐS KERETE
Kapusok:
Joe Hart (Manchester City), Fraser Forster (Southampton), Tom Heaton (Burnley)
Védők: Nathaniel Clyne (Liverpool), Kyle Walker (Tottenham), Gary Cahill (Chelsea), Chris Smalling (Manchester United), John Stones (Everton), Ryan Bertrand (Southampton), Danny Rose (Tottenham)
Középpályások: Dele Alli (Tottenham), Ross Barkley (Everton), Fabian Delph (Manchester City), Eric Dier (Tottenham), Danny Drinkwater (Leicester City), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Liverpool), James Milner (Liverpool), Raheem Sterling (Manchester City), Andros Townsend (Newcastle), Jack Wilshere (Arsenal)
Támadók: Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Jamie Vardy (Leicester City)

Szurkolj élőben az Eb-n!www.pegazus.hu

ANGLIA FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Március 26.: Németország–Anglia 2–3 (H. Kane, Vardy 74., Dier 90.)
Március 29.: Anglia–Hollandia 1–2 (Vardy)
Május 22., 18.30: Anglia–Törökország
Május 27., 20.45: Anglia–Ausztrália
Június 2., 20.45: Anglia–Portugália

EB 2016
B-CSOPORT
Június 11. 18.00 Wales–Szlovákia
Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 11. 21.00 Anglia–Oroszország Marseille, Stade Vélodrome
Június 15. 15.00 Oroszország–Szlovákia
Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 16. 15.00 Anglia–Wales Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 20. 21.00 Oroszország–Wales Toulouse, Városi Stadion
Június 20. 21.00 Szlovákia–Anglia Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik