Euro 2012: nem nyújt be panaszt Kassai hibája miatt az ukrán szövetség

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.06.21. 10:30
null
A szövetség elnöke szerint Blohin az ukránok kiesése ellenére maradhat a posztján (fotó: Action Images)
Nem nyújt be hivatalos panaszt az Ukrán Labdarúgó-szövetség amiatt, hogy az Európa-bajnokság keddi angol–ukrán csoportmérkőzésén (1–0) Kassai Viktor Marko Devics lövése után nem ítélt gólt, bár a labda áthaladt a gólvonalon.

„Nem teszünk jogi lépéseket” – szögezte le Hrihorij Szurkisz, a szövetség elnöke, hozzátéve: bár a csapat a csoportkör után búcsúzott, azt szeretné, ha a jövőben is Oleh Blohin irányítaná a válogatottat.

A szakvezető 2014-ig szóló szerződéssel rendelkezik, és hamarosan elégtételt vehet az angolokon, ugyanis a világbajnoki selejtezőben is egy csoportban szerepel majd a két együttes.

Kassai a donecki találkozó 62. percében követte el az Eb eddigi legnagyobb visszhangot kiváltó hibáját, amikor az ukrán Marko Devics lövése után nem ítélt gólt. A gólbíró Vad II István nem jelezte a játékvezetőnek, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, mielőtt John Terry visszarúgta a mezőnybe, így a játék 1–0-s angol előnnyel folytatódott.

Az európai szövetség (UEFA) szerdán úgy döntött, hogy a tavaly a világ legjobbjának megválasztott magyar bíróra nem számít a kontinenstorna kieséses szakaszában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik