Vb 2022: Lesz meglepetéscsapat is – Del Piero

Vágólapra másolva!
2022.11.04. 17:32
null
Alessandro Del Piero reményét fejezte ki, hogy a közel-keleti és az afrikai válogatottak jobban teljesítenek, mint az elmúlt tornákon (Fotó: Getty Images)
Meglepetéscsapatra is számít a bő két hét múlva kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon Alessandro Del Piero, az olasz válogatott és a Juventus korábbi kiváló játékosa.

 

A 47 éves egykori támadó egy lisszaboni rendezvényen a vb kapcsán pénteken azt mondta: nagyon várja már a tornát, amely a közel-keleti helyszín, de különösen az év végi időpont miatt rendhagyó lesz. A végső győztesre nem vállalkozott tippelni.

„Mint minden világbajnokságon, itt is vannak tradicionális nagy csapatok, úgy mint Argentína, Portugália, Franciaország, Spanyolország, Anglia, Németország vagy Brazília... Ezeknek mindig komoly az esélyük arra, hogy döntőbe jussanak. Viszont minden világbajnokságon van meglepetéscsapat is” – vélekedett.

Emlékeztetett: négy éve Horvátország úgy jutott döntőbe, hogy előzetesen senki sem várta oda. Hozzátette: kíváncsian várja, ezúttal melyik válogatott lesz képes hasonló meglepetéssel szolgálni.

A kreatív játékáról ismert Del Piero reményét fejezte ki, hogy a közel-keleti és az afrikai csapatok markánsabb teljesítményre lesznek képesek, mint az elmúlt tornákon, mert azzal még magasabbra emelnék a vb értékét.

Az olaszokkal 2006-ban világbajnok klasszis megjegyezte: amiatt viszont fájó szívvel nézi a tornát, mert honfitársai ezúttal sem lépnek majd pályára, miként 2018-ban is hiányoztak a vb-ről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik