H. Á.
2022.12.01 14:34 Frissítve: 2022.12.01 15:08

Vb 2022: Harry Maguire-rel példálóztak a ghánai parlamentben

Egészen őrületes eszmefuttatás válik ezekben a pillanatokban virálissá az internet angolul értő felében a ghánai parlamentből, köszönhetően egy ghánai politikusnak, Isaac Adongónak, aki az ország alelnökét, Mahamudu Bawumiát a Manchester United játékosához, a világbajnokságon az angol válogatottal szereplő középső védőhöz, Harry Maguire-hez hasonlította...

 

A ghánai gazdasághoz nincs köze (Fotó: AFP)

A kissé nehezen követhető gondolatmenet lényege, hogy az egyébként közgazdász végzettségű alelnököt, Bawumiát Adongo képviselő beszédében az MU középső védőjéhez hasonlította, mondván, Harry Maguire imád öngólokat szerezni, és amit Bawumia művel az ország gazdaságával, az szintén öngól – legalábbis gazdasági értelemben.

„Van egy futballista Angliában, aki nagyon hasonlít önre, alelnök úr! A Manchester Unitedben játszik, Maguire a neve. Harry Maguire. Ő egy védő. Az a dolga, hogy az ellenfelet szerelje, ezért bevetődik az emberek útjába, úgy, mintha ő lenne a világ legjobb védője. Amikor a Manchester United megvette, ő lett a legnagyobb durranás a csapat védelmének a közepén. Aztán elkezdett gólpasszokat osztogatni az ellenfélnek” – magyarázta Adongo, majd később a következővel folytatta a ghánai képviselő.

„Ebben az országban van egy gazdasági Maguire, aki egyetemeken tartott előadásokat arról, hogyan tartsuk meg az értékeit a városainknak, a környezetünknek. Miért adtuk meg ennek a Maguire-nek a lehetőséget, hogy a védelmünk középpontjába kerüljön? A gazdasági Maguire-ünk most szépen fokozatosan átveszi az irányítást a gazdaságunk fölött és elpusztítja annak alapjait” – közölte a ghánai parlamentben Adongo képviselő.

ADONGO KÉPVISELŐ BESZÉDE


Ami pedig a világbajnokságot illeti: Anglia már továbbjutott a legjobb 16 közé, ahol Szenegál ellen játszik majd vasárnap, Ghána pedig visszavághat Uruguay ellen a 2010-ben drámai és emlékezetes módon elszenvedett kiesésért a csoportkör utolsó fordulójában pénteken.

 

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.