Vb 2022: brazil–portugál döntőre van a legnagyobb esély a Gracenote szerint

Vágólapra másolva!
2022.12.07. 11:59
null
A Gracenote szerint az egyik ágon Bruno Fernandeséknek van a legnagyobb esélye a döntőre (Fotó: Getty Imgaes)
A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint a negyeddöntők előtt Brazília–Portugália döntőre van a legnagyobb esély a katari labdarúgó-világbajnokságon.

 

A Nielsen adatelemző leányvállalata szerint a végső sikerre változatlanul a rajt előtt is favoritnak tartott braziloknak van a legnagyobb esélyük, jelenleg 25 százalék.

Tite csapata az elődöntőben találkozhat dél-amerikai riválisával, Argentínával, melynek 20 százalék az esélye a világbajnoki címre, míg a másik ágon most a portugálok a favoritok, 13 százalékos nyerési eséllyel. Őket Hollandia és a címvédő Franciaország követi egyformán 11 százalékkal, majd Anglia tízzel. Marokkónak hat, az előző vb-n ezüstérmes Horvátországnak öt százalék esélyt adnak.

A döntő párosításával kapcsolatban most a brazil-portugál párharcé a legnagyobb esély a Gracenote-nál 11.9 százalékkal, a legjobb négy közé pedig az elemzés szerint Brazília (70 százalék), Portugália (59), Argentína (58) és Franciaország (51) fog bekerülni. A legszorosabb negyeddöntőnek a francia-angol tűnik az adatok alapján.

A Gracenote háromnegyed részben eltalálta a legjobb nyolc közé került válogatottakat, a rajt előtti előrejelzéséhez képest a spanyolok helyére a horvátok, a belgák helyére pedig a marokkóiak kerültek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik