Torres: Ugyanazok a játékosok vagyunk, bárkit le tudunk győzni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.14. 10:06
null
Fernando Torres (fehérben) nem tudta bevenni a holland kaput (Fotó: Reuters)
A spanyol labdarúgó-válogatott játékosai nem kerestek kifogásokat, miután 5–1-re kikaptak Hollandiától a brazíliai világbajnokság első körében. Abban is egységes az álláspontjuk, hogy a súlyos csapáson túlteszik magukat, és felállnak a padlóról.

 

Az öt holland gólból kettőt is Iker Casillas nyakába lehet varrni, a Real Madrid kapusa elismerte, hogy többek között rajta ment el a meccs.

„Nem voltam azon a szinten, amelyen lennem kellett volna. El kell fogadnom az összes kritikát. Nem ez volt életem egyik legjobb mérkőzése…” – mondta a 155. válogatott fellépése után Casillas.

Fernando Torres csereként beállva lehetett volna a címvédő segítségére, de csak kihagyott helyzetig jutott.

„Nem találtunk ellenszert a hollandok játékára. Túl sok területet adtunk a szélső védőiknek, mindig be tudták játszani a labdát mögénk. Rengeteg helyzetet alakítottak ki ellentámadásokból. Nincs mentség a teljesítményünkre, egyszerűen jobbak voltak nálunk.”

Sergio Ramos parádés formában fejezte be a klubszezont, már az Aranylabda egyik esélyeseként emlegették a fontos gólokat szerző védőt. A hollandok kapuját nem vette be, ám sokkal lényegesebb, hogy a sajátja előtt sem parádézott, és akkor még finoman fogalmaztunk. A Real Madrid játékosa szerint a második holland gól jelentette a fordulópontot.

„Megzavarodtunk, miután hátrányba kerültünk. Ilyenkor olyanokon kezd el gondolkodni az ember, amiken nem lenne szabad, ez pedig meglátszott a végeredményen – mondta Ramos, aki kiábrándító bemutatkozásuk után is hisz magukban. – Tapasztalt csapatunk van, amely már átélt nehéz időket. Felálltunk már hasonló csapások után, ez tesz minket naggyá. Nem sajnáltathatjuk magunkat, már azon kell gondolkodnunk, hogyan verhetjük meg Chilét.”

A spanyoloknak nemcsak dél-amerikai ellenfelüket, hanem Ausztráliát is le kell győzniük, de az e két meccsen megszerezhető hat pont sem garancia rá, hogy továbbjutnak a csoportból. Fernando Torres is tudja, jócskán megnehezítették saját helyzetüket.

„Világos, hogy jóval bonyolultabb szituációba kerültünk ezzel a vereséggel. Győznünk kell, az ellenfeleink pedig tisztában vannak ezzel. Nem engedhetünk meg magunknak további pontvesztést, az aktuális ellenfelünk pedig a lehető legtöbbet próbálja meg kihozni abból, hogy esetleg feszültebbek vagyunk az átlagosnál. Beszéltünk erről, és tudjuk, hogy higgadtnak kell maradnunk. Továbbra is ugyanazok a játékosok vagyunk, és tudjuk, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni. Ilyen felfogással készülünk a Chile elleni meccsre.”

AZ ÖSSZEFOGLALÓ MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

B-CSOPORT
SPANYOLORSZÁG–HOLLANDIA 1–5 (1–1)
Salvador, Arena Fonte Nova. Vezette: Rizzoli (olasz)
SPANYOLORSZÁG: Casillas – Azpilicueta, Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba – Xabi Alonso (Pedro, 63.), Busquets – D. Silva (Fabregas, 78.), Xavi, Iniesta – Diego Costa (Fernando Torres, 63.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
HOLLANDIA: Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij (Veltman, 77.), Martins Indi, Blind – De Guzmán (Wijnaldum, 62.), Sneijder, N. de Jong – Robben, Van Persie (Lens, 79.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Gólszerző: Xabi Alonso (27. – 11-esből), ill. Van Persie (44., 72.), Robben (53., 80.), De Vrij (64.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik