Koszovó három gólt lőtt Angliában, Kane büntetőt rontott...

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.09.10. 20:35
null
Rezgett a háló rendesen ezen a selejtezőn... (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó-válogatott úgy is könnyedén szerezte meg újabb sikerét (5–3) az Európa-bajnoki selejtezősorozat A-csoportjában, hogy Koszovó háromszor is betalált, Harry Kane pedig büntetőt rontott. A csoport másik mérkőzésén a csehek simán nyertek Montenegróban.

EB-SELEJTEZŐK
6. FORDULÓ
A-CSOPORT

Anglia–Koszovó 5–3 (Sterling 8., H. Kane 19., Vojvoda 38. – öngól, Sancho 44., 45+1., ill. V. Berisha 1., 49., Muriqi 55. – 11-esből)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A 42 selejtező óta veretlen angolok a 15 mérkőzés óta veretlen Koszovót fogadták a nap rangadóján, de nem a Wembleyben, ahol majd az Európa-bajnokság döntőjét is rendezik (az angolok remények szerint az angol nemzeti csapat főszereplésével), hanem a St. Mary Stadionban, a Southampton otthonában – ahol a 34. másodpercben vezettek már a vendégek, Michael Keane pocsék passza és Valon Berisha higgadt megoldása után.

Hamar egyenlítettek azonban az angolok, angolos módon, mert a gólpassz is fejesből jött Raheem Sterling fejére: a 170 centiméteres szélső a 194 centiméteres Vedat Muriqi mellől fejelt a léc alá. A Manchester City támadója remek formát mutat: ebben az idényben hét mérkőzésen tizenegy kanadai pontnál jár! Ugyanis nem sokra rá adott egy gólpasszt Harry Kane-nek, aki zseniálisan egyszerű megoldással mattolta Arijanet Muricot, a Manchester City kapusát.

Kane sem panaszkodhatott arra, hogy idény eleji formát mutat, elvégre ő hét mérkőzésen ugyanennyi találatnál jár!

Nem adták fel a koszovóiak, a jobbhátvéd Mërgim Vojvoda például remekül és veszélyesen futballozott – egészen addig, amíg nem szerzett egy egészen érthetetlen öngólt. Innentől kezdve átszakadt a gát, Sterling két gólpasszt is adott Jadon Sanchónak, a szünetre így 5–1-es vezetéssel vonulhattak a hazaiak, a vendégek svájci szövetségi kapitánya, Bernard Challandes pedig piros lapot kapott reklamálásért.

Sancho első góljait szerezte címeres mezben, ő ebben az idényben hét fellépésén kilenc kanadai pontnál tart.

Mégis felrázta a koszovóiakat, akik ugyanúgy kezdték a második félidőt, mint az elsőt: eladott labda után Valon Berisha lőtt gólt, ismét Vedat Muriqi passzából, utóbbi nem sokra rá maga is betalált, a Harry Maguire által fölöslegesen összehozott büntetőből. Természetesen most sem zuhantak magukba a háromoroszlánosok, még akkor sem, ha Kane büntetőt hibázott, Sterling egyik ziccerét pedig fogta Muric kapus, a másiknál meg blokkoltak a védők, mert az utolsó percekig nem volt már helyzete Koszovónak.

A hajrában pályára lépett a diósgyőri Florent Hasani (újoncavatás!), Gareth Southgate pedig beküldte a Ross Barkley, Marcus Rashford párost, de ezenkívül más érdekességet már nem tudtunk feljegyezni: tovább tart az angolok selejtező(k)beli diadalmenete, és ismét megvillantotta oroszlánkörmét Koszovó. 5–3

GÓLÖSSZEFOGLALÓ

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Montenegró–Csehország
0–3 (Soucek 54., Masopust 58., Darida 95. – 11-esből)

A csehek a második félidő elején öt perc alatt lerendezték a montenegrói meccsüket, Jankto előbb jobb oldali szabadrúgásból, majd bal oldali szögletből adott gólpasszt, Soucek fejese, aztán Masopust lövése volt a végállomás. A végeredményt a 95. percben Darida állította be büntetőből (0–3).

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI


AZ ÁLLÁS
1. Anglia 4 4 19–4 +15 12
2. Csehország 5 3 2 9–8 +1 9
3. Koszovó 5 2 2 1 10–10 0 8
4. Montenegró 5 2 3 3–13 –10 2
5. Bulgária 5 2 3 5–11 –6 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik