Eb 2020: Van néhány ügyes gyerek a csapatunkban – Szőke István

Vágólapra másolva!
2021.06.22. 21:10
null
Az NS-pódium keddi vendégével, Szőke Istvánnal (jobbra) Ballai Attila, a Mediaworks sportfőigazgatója beszélgetett (Fotó: Dömötör Csaba)
Kedden Szőke István volt a vendég a városligeti szurkolói zóna Nemzeti Sport-pódiumán. A 13-szoros válogatott labdarúgó saját karrierjének szép emlékei mellett a továbbjutásról döntő szerda esti Németország–Magyarország mérkőzésről ejtett szót.

„Marco Rossit jó edzőnek tartom és van néhány ügyes gyerek a csapatunkban. Szoboszlai Dominiket természetesen én is hiányolom” – mondta el véleményét a jelenlegi csapatról Szőke István, az 1972-es Eb-n negyedik helyezett magyar együttes tagja, akivel a Mediaworks sportfőigazgatója, Ballai Attila beszélgetett.

Az egykori gólerős szélső úgy véli, a magyar csapat számára már a döntetlen is bravúros eredmény lenne Németország ellen.

„Fel kell mérni azt, hogy mi hol tartunk és hogy ők hol… Mi is ügyesen játszunk, de a német válogatottról ismert, hogy nagyon veszélyes. Legutóbb a portugálokat is leradírozták a pályáról, így akár egy iksznek is nagyon örülnék. Ha pedig győznénk, akkor örömömben gyalog elindulnék Belgrádba.”

Szőke István azt is elárulta a Városligetbe kilátogatóknak, hogy a magyaron kívül nincs kedvenc csapata az Eb-n – a végső győztes pedig szerinte a francia, német, olasz, spanyol négyesből kerülhet ki –, bár pénzt azért még a magyar aranyra is feltenne.

Az NS vendége szerdán szakértőnk, a korábbi BEK-győztes, román válogatott labdarúgó, edző, Bölöni László lesz, akivel 16.55-től Csisztu Zsuzsa beszélget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik