Euro 2012: Buffon ugyanazt érzi, mint 2006-ban

Vágólapra másolva!
2012.06.30. 20:10
Némi meglepetésre döntőbe került az olasz labdarúgó-válogatott a lengyel-ukrán Európa-bajnokságon. Az olasz keretből a finálé előtt is a rutinos kapus, Gianluigi Buffon töltötte legtöbb időt az újságírókkal.

„Ugyanolyan érzelmek töltenek el, mint a 2006-os világbajnokságon a döntő előtt, és hitem is éppen akkora – így a kapus. – Bármi is legyen a vége, alig várom már a találkozót. A spanyolok rengeteg igazi bajnokkal rendelkeznek, minden csapatrészben, nagy veszély lenne, ha nem tisztelnénk azt a dicsőséges utat, amelyet az elmúlt hat évben bejártak. Dominálják a világfutballt jelenleg, de nálunk mindenki készen áll arra, hogy szembeszálljunk velünk, igaz, csak akkor van esélyünk, ha mindenki a legtökéletesebb kondícióban van. Remélem, minden csapattársam készen áll. Eddig is sok meglepetést okoztunk már, belefér még néhány."

Kitért vetélytársára, Iker Casillasra, nagy tisztelőjére is.

„Iker Casillas? Azt hiszem, nagyszerű kapus, nagyon tisztelem. Boldog vagyok amiatt, hogy ellen játszunk, hiszen pár éve ő taszított le a világ legjobb kapusának kijáró trónról."

Ahogyan Eb-felvezetőnkben is utaltunk rá, 1982-ben és 2006-ban jót tett a válogatottnak a torna előtti bundabotrány.

„Van valami különleges az olasz mentalitásban. Eltekintve a pletykáktól, felelősséggel, tisztelettel húzzuk magunkra a válogatott mezét. Az a lényeg, hogy boldoggá tegyük az olasz embereket, és ez nagy dicsőség számunkra is. Ezért képesek vagyunk egy irányba húzni, ez a mi erősségünk. Himnuszunkat is ezért éneklem olyan átéléssel, Olaszország a hazám, itt születtem, érte halt meg két dédapám a háborúban, így az, hogy kimutatom elkötelezettségem, a legkevesebb, amit megtehetek. Társaim ezért is tudnak kiválóan együtt működni, pedig a Juventustól, a Milantól és az Intertől érkeztek. Edzőnknek nem volt könnyű dolga, míg elérte ezt."

Nem tudták az újságírók most sem megkerülni a Mario Balotelli-faktort.

„Mario nagyon jól játszott, első nagy tornáján máris megmutatta képességeit. Belépett a nagy bajnokok klubjába, emberileg és a futballt tekintve is. Talált egy olyan edzőt, aki kihozta belőle a maximumot, de a mester velünk is így tett. Balotelli sikereinek kulcsa az, hogy bizalmat kapott."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik