Gyenge kezdés után könnyedén nyerni tudott a Fiorentina

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.24. 21:06
A labdarúgó Európa-liga 3. fordulójában az E-csoportban a Fiorentina 3–0-ra legyőzte hazai pályán a román Panduriit. A csoport másik mérkőzésén a Dnipro idegenben kétgólos győzelmet aratott a Pacos Ferreira ellen.

Joaquín győzelemre vezette a firenzei együttest (Fotó: Reuters)
Joaquín győzelemre vezette a firenzei együttest (Fotó: Reuters)
Joaquín győzelemre vezette a firenzei együttest (Fotó: Reuters)
Joaquín győzelemre vezette a firenzei együttest (Fotó: Reuters)
Joaquín győzelemre vezette a firenzei együttest (Fotó: Reuters)

 

FIORENTINA–PANDURII – A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A Vincenzo Montella vezette firenzeiek korábban a Pacos Ferreira és a Dnipro együtteseit győzték le, a vendég románok egy döntetlent és egy vereséget tudnak felmutatni a portugál, illetve az ukrán csapat ellen, így mindenképp pontokra volt szükségük, hogy életben tartsák továbbjutási reményeiket.

Ennek megfelelően jól is kezdték a mérkőzést a románok, és több gólszerzési lehetőséget is ki tudtak alakítani, sőt, az első negyedóra végére szinte a kapuhoz szögezték a firenzeieket.

A 26. percben aztán megtört a gólcsend, és ahogy az várható volt, a Fiorentina megszerezte a vezetést. Joaquín kapta a labdát a középpálya közepén, majd cselezte át magát szinte az egész vedősoron. A spanyol az utolsó pillanatban még a kapus mellett is el tudta tolni a labdát, így már csak az üres kapuba kellett passzolnia 2 méterről. 1–0

A vezetés megszerzését követően beindult a Fiorentina, és alig 10 percre rá már kettőre növelte előnyét egy furcsa találattal. Ryder Matos indult meg középen egy kiugratást követően, majd próbálta magát egy az egyben átcselezni a vendégek kapusán. Stanca ügyesen futott ki, így a brazilnak többször is próbálkoznia kellett, de nagy nehezen csak lövőhelyzetbe került, és 10 méterről a hálóba gurított. 2–0

A fordulás után sem sokat változott a játék képe, szépen tartotta a labdát a középpályán a Fiorentina, a vendégek pedig a kontrákkal próbálkoztak, nem sok sikerrel.

A 69. percben aztán újra villantott a hazai csapat. Jakovenko adta ki a tizenhatos jobb sarkához a labdát Cuadradónak, aki gondolkodás nélkül tüzelt. A firenzeiek csereként beállt kolumbiai játékosának a lövése ugyan még megpattant Stancán, de így is utat talált a kapuba. 3–0

A végeredmény is ez maradt, így a Fiorentina megőrizte hibátlan mérlegét, és magabiztosan vezeti csoportját.

Az E jelű négyes másik meccsén az ukrán Dnipro a hajárban három perc alatt – a 83. és a 86. perc között – két gólt szerzett, ezzel 2–0-ra nyert a portugál Pacos vendégeként, és továbbra is a csoport második helyén áll.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
E-CSOPORT

Fiorentina (olasz)–Pandurii (román) 3–0
Firenze, Artemio Franchi Stadion. Vezette: Zelinka (cseh)
G: Joaquín (26.), Matos (34.), Cuadrado (69.)

Pacos Ferreira (portugál)–Dnipro (ukrán)0–2
Guimaraes, Estádio D. Afonso Henriques. Vezette: Chapron (francia)
G: Rotan (83.), Konopljanka (86.)

AZ ÁLLÁS
E-CSOPORTMGyDVL–KGkP
1. Fiorentina33008–1+79
2. Dnyipro Dnyipropetrovszk32014–2+26
3. Pandurii30121–5–41
4. Pacos Ferreira30121–6–51
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik