Európa-liga: Langék nyertek, előnyben a Slovan, a Celtic is

Vágólapra másolva!
2021.08.05. 22:37
null
Fejpárbaj a Galatasaray–St. Johnstone mérkőzésen (Fotó: AFP)
Lang Ádámmal a soraiban az Omonia Nicosia egygólos előnyt szerzett a második számú európai labdarúgókupa-sorozat, az Európa-liga selejtezőjében: a ciprusi csapat 1–0-ra győzött az észt Flora ellen a csütörtöki játéknapon. Nagy lépést tett a továbbjutás felé az idegenben nyerő Celtic és Slovan Bratislava, az odahaza 3–0-ra nyerő Rapid Wien, ellenben a Galatasaray hazai pályán nem bírt a skót St. Johnstone-nal. A Ferencváros korábbi BL-selejtezős ellenfele, a Zalgiris döntetlent játszott Szlovéniában.

Mint ismert, Holman Dávid sérült, a Slovan nélküle győzött Gibraltáron, „magyar érdekeltségű” gól azonban így is született: a pozsonyiak harmadik találatát a korábban Székesfehérváron és Felcsúton is légióskodó Ezekiel Henty lőtte.

HENTY GÓLJA

EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG

Kajrat Almati (kazah)–Alaskert (örmény) 0–0
Lincoln Red Imps (gibraltári)–Slovan Bratislava (szlovák) 1–3
Omonia Nicosia (ciprusi)–Flora (észt) 1–0
Mura (szlovén)–Zalgiris (litván) 0–0
Kedden játszották
Neftci (azeri)–HJK (finn) 2–2
FŐÁG
Jablonec (cseh)–Celtic (skót) 2–4
Galatasaray (török)–St. Johnstone (skót) 1–1
Rapid Wien (osztrák)–
Anorthoszisz (ciprusi) 3–0
A visszavágókat augusztus 12-én játsszák le.

Az Európa-liga idei selejtezője a 3. fordulóval kezdődik.
3. forduló (16 csapat): a bajnoki ág (5 párharc) csapatait a BL-selejtező, 2. forduló bajnoki ágának kiesői adják, a főág (3 párharc) csapatai hazai kupagyőztesek vagy a BL-selejtező, 2. forduló ligaágának kiesői.
4. forduló/playoff (20 csapat): a 3. forduló 8 továbbjutója, a BL-selejtező, 3. forduló bajnoki ágának 6 kiesője, továbbá a küzdelmekbe itt bekapcsolódó 6 hazai kupagyőztes: Royal Antwerp (belga), Zorja Luhanszk (ukrán), AZ (holland), Fenerbahce (török), Sturm Graz (osztrák), Randers (dán)

A 32-ES TÁBLA CSAPATAI
• 12 CSAPAT bajnoki szereplés alapján:
Real Sociedad (spanyol), Real Betis (spanyol), Leicester City (angol), West Ham United (angol), Eintracht Frankfurt (német), Bayer Leverkusen (német), Napoli (olasz), Lazio (olasz), Lyon (francia), Marseille (francia), Braga (portugál), Lokomotiv Moszkva (orosz)
10 CSAPAT a BL-selejtező vesztesei közül: 4 a BL-playoff bajnoki ágáról, 2 a BL-playoff ligaágáról, 4 a BL-selejtező harmadik fordulójának ligaágáról
10 CSAPAT AZ EL-SELEJTEZŐBŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik