Nagyon odatette magát a Frankfurt, döntetlen a Barcelona ellen

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2022.04.07. 20:45
null
A Barcelonának nem adták olcsón a döntetlent Frankfurtban (fotó: AFP)
Az Európa-ligában az Eintracht Frankfurt hazai pályán fogadta az utóbbi időben remek formába lendült Barcelonát, és roppant kellemetlen perceket okozott a katalánoknak. A bátor frankfurti játék jutalma egy szépségdíjas gól lett, a végén azonban a Barca egyenlített, és a döntetlennel némileg kedvezőbb helyzetből várhatja a visszavágót.

 

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Eintracht Frankfurt (német)–FC Barcelona (spanyol) 1–1 (0–0)

Frankfurt am Main, Deutsche Bank Park, 48 000 néző. Vezette: Jovanovics (szerb)
FRANKFURT:
Trapp – Tuta, Hinteregger, N'Dicka – Knauff, Jakic (Rode, 89.), Sow, Kosztics – Lindström (Hauge, 73.), Borré (Ache, 89.), Kamada (A. Touré, 81.). Vezetőedző: Oliver Glasner
BARCELONA: Ter Stegen – R. Araújo, Piqué (Lenglet, 23.), E. García, Alba – Pedri, S. Busquets, Gavi (F. de Jong, 61.) – A. Traoré (O. Dembélé, 61.), Aubameyang, Ferran Torres. Vezetőedző: Xavi
Gólszerző: Knauff (48.), ill. Ferran Torres (66.)
Kiállítva:
Tuta (79.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Jó formában érkezett a Barcelona Németországba, hiszen igen régen kellett vereséget átélnie. A Frankfurt sem panaszkodhatott, még úgy sem, hogy viszonylag kevés gólt szereztek a játékosai az utóbbi időben.

Nagyon bátran kezdett a Frankfurt, letámadta a Barcát, amelynek egyáltalán nem ízlett a németek kemény harcmodora. A hazaiak egész meccsen bátran lövöldöztek, rengeteget próbálkoztak a góllövéssel.

A Barcelona visszafogottnak tűnt, de természetesen így is jóval többet birtokolta a labdát. Az igazi helyzetek viszont a hazaiak előtt adódtak. Ezek egyike után a bíró tizenegyest ítélt a 38. percben, de a videobíró jelezte, hogy Busquets nem szabálytalankodott, így csak vágy maradt a Frankfurtnak a vezetés megszerzése.

A második félidőben viszont a vágy valóra vált. Mindjárt a 48. percben vezetést szerzett a Frankfurt. Jobb oldali szöglet nyomán középre fejelt ki Eric García a labdát, éppen Knauff elé, aki védhetetlenül bevarrta a bal felsőbe. 1–0

Jó egy órát kellett várni, hogy a Barcelona kicsit felpörgesse az iramot. Jött Dembélé és Frenkie de Jong, és mindjárt jobban muzsikált a gárda. A hazaiak visszahúzódtak a térfelükre, de így sem tudták elkerülni az egyenlítést. A 66. percben álomszép passzolgatás után Ferran Torres lőtt a jobb alsóba. 1–1

A Frankfurt az egyenlítés után újból nekidurálta magát, hátha sikerül újra vezetést szereznie. Ezt a vállalkozást némileg megnehezítette, hogy Tuta buta szabálytalansággal kiállíttatta magát. Ennek ellenére a hazaiak tíz emberrel is próbálkoztak – sikertelenül. A Barcelona már nem erőltette meg magát az újabb gólért, talán az járhatott a vendégek fejében, hogy hazai pályán a visszavágón biztosan győzni fognak. Meglátjuk.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Vége a találkozónak, döntetlennel mehetnek a csapatok a barcelonai visszavágóra. 1–1

90. perc: Három perc a hosszabbítás.

89. perc: Frankfurti cserék, Borré helyett Ache, Jakic helyett Rode.

89. perc: Bal oldali szöglet után Lenglet fejelt mellé, de hozzáért egy frankfurti. A bíró nem vette észre.

87. perc: A jobb oldalról végezhetett el szögletet a Barcelona, kivágták a védők.

82. perc: Tíz emberrel is támadott a Frankfurt, kontrázott a Barca, és Jakic kapott sárgát, miután felrúgta De Jongot.

81. perc: N'Dicka került helyzetbe egy nagy csel után, de éles szögből nem találta el a kaput.

79. perc: PIROS! Pedri ment el Tuta mellett, aki elkésett, és a sarkára taposott a spanyolnak. Sárga, és mivel már volt ilyen a brazilnak, villant a piros.

78. perc: Kamada adott nagy labdát a bal oldalon Koszticsnak, aki jól adott középre, Borré feje fölött azonban elsuhant a labda.

76. perc: Jakic vállalta el 23 méterről, a lapos lövés kicsivel ment el a jobb kapufa mellett.

73. perc: Cserélt a Frankfurt, Lindström helyett Hauge a pályán.

72. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Barcelona 30 méterre a Frankfurt kapujától. Annyira cselesen akarta megoldani Dembélé, hogy elrontotta. Vajúdtak a hegyek, kisegér született.

66. perc: GÓÓÓL! EGYENLÍTETT A BARCELONA! Dembélé húzott jobbról közép felé, passzolt, majd Torres és De Jong játszott össze, a holland visszagurított középre, Ferran pedig 11 méterről gurított a jobb alsóba. Legalább öt védő nézte tátott szájjal az eseményeket.1–1

63. perc: Rákapcsolt a Barcelona, az imént Ferran Torres lőhetett balról, kissé éles szögből, de nagyon elmérte.

61. perc: Cserélt a Barcelona, lejött Traoré és Gavi, bejött Dembélé és F. de Jong.

61. perc: Tuta kapott sárga lapot, mert csípővel a földre teremtette Gavit.

59. perc: Barcelonai lehetőség. Nem volt nagy, de a kicsit is meg kell becsülni. A passzolgatás után Gavi fejelt 8 méterről, Trappnak nem okozott gondot.

56. perc: Traoré fordult volna le, indulhatott volna előre, de Hinteregger kőkeményen (és szabályosan!) szerelte.

49. perc: Gólra gól? Nem! Ezúttal a bal oldalon futott a hazaiak támadása, a beadás szabadon találta Lindströmöt, aki 11 méterről centiméterekkel lőtt mellé. Ter Stegen csak nézte a labdát.

Knauff nagy lövése után vezetett a Frankfurt (fotó: AFP)
Knauff nagy lövése után vezetett a Frankfurt (fotó: AFP)

 

48. perc: GÓÓÓL! VEZET A FRANKFURT! A jobb oldali szögletet rossz helyre fejelte ki Eric García, éppen Knauff elé, aki középről, 18 méterről nagy falsot adott a labdának, amely védhetetlenül vágódott a bal felsőbe. 1–0

47. perc. Lindström tört be a Barca tizenhatosán belülre, majd egy csel után elesett, de aztán felpattant, és legalább egy szögletet kiharcolt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. perc: Vége az első félidőnek, több lehetősége volt a Frankfurtnak, de az állás döntetlen. 0–0

45+2. perc: Kosztics rúgott oda Araújónak, majd még a labdával is megrúgta az ellenfelét, ezért kapott egy sárgát.

45. perc: Három perc a ráadás.

43. perc: Szép támadást ezetett a Frankfurt, Borré ügyes csel után visszagurított, Lindström 15 méterről nem találta el a kaput, de talán azért, mert egy védőről pattant szögletre.

40. perc: Még sincs tizenegyes, mert a visszajátszásból az látszott, hogy Busquets előbb a labdát rúgta el, utána rúgta fel Borrét.

38. perc: TIZENEGYES A FRANKFURTNAK? Borré rajtolt rá a Kosztics beadása után a kapusról kipattanó labdára, Busquets azonban felrúgta. Azért még megnézi a videobíró.

35. perc: Araújo tartotta fel Koszticsot, jöhetett a szabadrúgás a bal oldalról, a tizenegyesponttal egy magasságban. A beadás után Lindströmhöz került a labda, aki messziről nagyon nem találta el a kaput.

28. perc: Helyzetecske a Barcelona kapuja előtt, de Ter Stegen nem tette meg azt a szívességet, hogy kipattanjon róla a labda...

27. perc: Az utóbbi percekben sok a hiba, nem tud folyamatos játék kialakulni.

25. perc: Ahányszor csak a barcelonaiak passzolgatnak, fülsüketítő füttykoncert harsan a lelátón.

23. perc: Sérülés a Barcában, Piqué helyett Lenglet folytatja.

17. perc: Hinteregger utolsó emberként rosszul szabadított fel, így Aubameyang 4 méterről, jobbról, éles szögből ellőtte, Trapp védte a labdát, a bíró azonban nem vette észre, hogy a kapusról ment mellé a labda, így jöhetett a kirúgás.

10. perc: A szöglettel ezúttal sem ment semmire a Frankfurt.

10. perc: Ezúttal a bal oldalról jött a beadás Koszticstól, és Gavi önfeláldozó bevetődéssel tudta megmenteni csapatát a góltól. Szöglet.

6. perc: EZ HIHETETLEN! Csodálatos támadás futott a jobb oldalon, Lindström gurított remekül középre, érkezett magányosan Sow, és 12 méterről, ajtó-ablak helyzetből nem találta el a kaput.

6. perc: A szögletből nem alakult ki veszél, Ter Stegen könnyedén kaparintotta a labdát a keze közé.

5. perc: Knauff elé perdült a labda, ő 15-ről azonnal ellőtte, a labda viszont egy védőről pattant szögletre.

3. perc: Ferran Torres tűzte rá jó messziről, Trapp azonban kiváló vetődéssel mentett szögletre.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Frankfurt tiszta feketében, a Barcelona tiszta világoslilában játszik.

 

ELŐZMÉNYEK

Hangulatos videót állított össze az Eintracht Frankfurt közösségi médiás csapata az FC Barcelona elleni Európa-liga-negyeddöntő felvezetéseként. A német klubnál alig várják, hogy a katalán együttes játékosai megtapasztalják a Deutsche Bank Park atmoszféráját.


„Hé, Barca!

Nagyszerű a klubotok, nagyon sikeresek vagytok, a tradíciótok egyedülálló, a városotok pompás. A futballotok páratlan, mindenki ismer és szinte mindenki szeret titeket.

De! Ismertek minket? Ismeritek az Eintracht Frankfurtot? Mi is nyertünk trófeákat és nekünk is vannak legendáink. És a mi városunk is gyönyörű.

Oké, Barca, talán nagyobbak vagytok, talán nem vagytok lenyűgözve, de tudnotok kell, hogy van itt valami, ami nektek nincs.

Ezt látnotok és éreznetek kell…”– hallható a videóban, mielőtt impozáns szurkolói koreográfiákat láthatnánk a frankfurtiak stadionjából.

A rövid összeállítás végén szinte már megfélemlítően csak annyi hangzik el:„Frankfurt vár…”

Szerdán petárdákkal és zajt keltő eszközökkel zavarták meg a Barcelona labdarúgóinak éjszakai pihenését Frankfurtban. A történtekről a Hessische Rundfunk közszolgálati médium számolt be a Westend városrészben található szálloda szóvivőjére hivatkozva.

A mérkőzéssel kapcsolatban a német klub azt közölte, hogy a szurkolók részéről óriási az érdeklődés, és 250–300 ezer jegyet is el tudtak volna adni. Az együttes stadionjának a nemzetközi találkozókon közel ötvenezres a lelátói kapacitása, és a járványhelyzet kapcsán hozott korlátozások miatt először lehet telt ház az Európa-liga most zajló kiírásában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik