Kapott még kettőt a ZTE, és búcsúzott a további küzdelmektől

Vágólapra másolva!
2007.07.14. 19:23
Az UEFA-Intertotó-kupa első fordulójának visszavágó mérkőzésén a Zalaegerszeg 2-0-s vereséget szenvedett Kazanyban. A Rubin az első félidőben Volkov 11-esével szerezte meg a vezetést. A második játékrészben pedig Narde fejesgóljával alakult ki a végeredmény. Az orosz csapat 5-0-s összesítéssel jutott a második körbe, míg a ZTE búcsúzott.
Koplárovicsnak (kékben) ezúttal sem sikerült a gólszerzés, Volkovnak igen
NS-archív
Koplárovicsnak (kékben) ezúttal sem sikerült a gólszerzés, Volkovnak igen
Koplárovicsnak (kékben) ezúttal sem sikerült a gólszerzés, Volkovnak igen
NS-archív
Koplárovicsnak (kékben) ezúttal sem sikerült a gólszerzés, Volkovnak igen

Gyakorlatilag tét nélküli mérkőzéssel készülhetett a Zalaegerszeg a jövő pénteken kezdődő magyar bajnokságra. A 2002-es magyar bajnok Oroszországba látogatott, ahol a Rubin Kazany volt az ellenfele Szlavko Petrovics csapatának. Tét nélkül azért játszhatott a magyar alakulat, mert ember nem volt közel, se távol, aki hitt a kék-fehérek továbbjutásában. (Emlékeztető: az első mérkőzésen hazai pályán 3-0-ra kapott ki a ZTE)

A mérkőzés aztán bebizonyította, hogy ég és föld a különbség a magyar és az orosz bajnokság színvonala között: a Kazany simán nyerte a találkozót 2-0-ra.

Az első percek kazanyi rohamokat hoztak, az orosz játékosok rögtön tudatosítani akarták a mieinkben, hogy ezen a délutánon esélyük sincs a "világraszóló" eredmény elérésére. A hetedik percben Bajramov szerezhette volna meg a vezetést a hazaiaknak, Pogacsics azonban a helyén volt, és hárította az orosz csatár közeli lövését.

A folytatásban a csapatok nem erőltették a gólszerzést. A ZTE a nagyobb vereség elkerüléséért, és a szép búcsúért, míg a Kazany a minimális energia-befektetéssel végigjátszott kilencven percért küzdött.

A játék jobbára a két tizenhatos között folyt, a kapuk elvétve forogtak veszélyben. Sokáig elképzelhetetlennek tűnt, hogy valamelyik csapat mattolja az ellenfél kapusát.

A 35. percben aztán Constantin megkegyelmezett a hazai játékosoknak, és befújt egy vitatható tizenegyest. A spori egy - szögletet követő, meccsenként általában 25-30-szor látható - kapu előtti kavarodást vélt szabálytalannak. Volkov köszönte a lehetőséget, és a kapu jobb alsó sarkába vágta a labdát. (1-0)

A szünetben már összesítésben négy góllal vezetett a kazanyi csapat, az elkövetkező negyvenöt percnek gyakorlatilag az égvilágon semmi jelentősége nem volt.

A második félidőt is lejátszották a csapatok, hisz más választásuk nem volt, az oroszok azonban továbbra sem akarták erőltetni a támadásokat - a ZTE pedig nem tudta.

Egy gól végül mégis gondoskodott arról, hogy a stadionba kilátogató mintegy hétezer hazai szurkoló nehogy rossz szájízzel távozzon. A 64. percben Narde robbant be egy szabadrúgásra a tizenhatoson belül, és csúsztatott nyolc méterről Pogacsics kapujába, beállítva ezzel a 2-0-s végeredményt.

Az Intertotó-kupa második fordulójába a Rubin Kazany együttese jutott 5-0-s összesítéssel. A Zalaegerszeg búcsúzott a további küzdelmektől.

UEFA-INTERTOTO-KUPA

Helyszín: Kazany
Nézőszám: 7000
Játékvezető: Vioral Constantin (román)
Asszisztensek: Adrian Vidan, Ionel Popa (románok)
A KEZDŐCSAPATOK:
RUBIN KAZANY ZTE
Kolinko Pogacsics
Szukvadze Simonfalvi
Gabriel Polgár
Szinyov Botis
Narde Kádár
Sibaya Tóth Z.
Rjazancev Bozsik
Vasziljev Máté
Noboa Koplárovics
Volkov Waltner
Bajramov Balázs Zs.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Kurban Bergyijev Szlavko Petrovics
Gólszerző(k): Volkov (35. 11-esből), Narde (64.)
Csere: Bajramov helyett Nesterenko (68.) ill. Kádár helyett Lukács (34.), Balázs helyett Diawara (61.), Bozsik helyett Horváth A. (78.)
Sárga lap: Siboya (43.) ill. Tóth Zoltán (24.), Máté (48.), Polgár (59.)
Kiállítás:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik