MTI/V. J. 2020.12.04 11:40 Frissítve: 2020.12.04 12:54

Vívás: Szatmári András győzni szeretne a hátralévő idei versenyeken

Az év hátralévő két versenyén, a szombat-vasárnapi Magyar Kupa-fordulóban és a karácsony előtt sorra kerülő országos bajnokságon is az aranyérmet célozza meg Szatmári András világbajnok kardvívó.

Szatmári András jó formában érzi magát (Fotó: Földi Imre)


„Bár a koronavírus-járvány miatt a rangos versenyek elmaradtak az idén, edzeni azért tudtunk. Edzőmmel, Gárdos Gáborral egyeztetve most heti hét-nyolc edzéssel készülök az előttem álló versenyekre, a hétvégi Magyar Kupa-fordulóra és a rá két hétre következő országos bajnokságra. Szerencsére az éppen egy évvel ezelőtt megoperált térdem rendben van, bírja a terhelést
– mondta az MTI-nek Szatmári András, a 2017-es év egyéni vb-győztese, aki a november elején rendezett első Magyar Kupa-fordulóban a 3. helyen végzett.

Az MTK vívója – aki a kardválogatottal kiharcolta a tokiói olimpiai részvételt – egyéniben és csapatban is ezüstérmes lett a tavaly júliusi budapesti világbajnokságon, majd a sikeres olimpiai szereplés érdekében az év végén kés alá feküdt, ezért az országos bajnokságot nélküle rendezték meg.

„Jó formában érzem magam, a Magyar Kupán és a bajnokságon is győzni szeretnék, mint ahogy minden versenynek így állok neki. Mindkét alkalommal egyéniben és csapatban is pástra lépek. A mindig presztízsnek számító bajnokság lesz az idei utolsó versenyünk, és bízom benne, hogy a koronavírus-járvány miatt jövőre már nem kell lemondanunk a rangos viadalokról – nyilatkozta Szatmári, emellett hozzátette: betart minden óvintézkedést, és bár influenza-szerű tünetei voltak, eddig elkerülte őt a koronavírus, minden tesztje negatív eredménnyel zárult.

2021.01.24 07:53:15

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

„Rendkívüli teljesítménnyel hívták fel a világ figyelmét Trianon égbekiáltó igazságtalanságára.”

2021.01.21 23:42:57

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Kiszámíthatatlanság – talán ez a legjobb szó, ami valahol még manapság is jellemzi az itáliai miliőt. Aztán jött 2020, és átalakult a világ. Sőt, megszűnt a világ, legalábbis egy vérbeli olasz futballszurkoló világa. Üresek a stadionok, üresek a lelkek.

2021.01.21 10:42:04

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„Értékelni kell és »jól tartani« azt a szervet, amelyet kaptam, azt a testet, amelyben élhetek.”

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.