Vívás: két magyar a 64 között a férfi párbajtőrözők vancouveri vk-viadalán

Vágólapra másolva!
2022.12.10. 08:00
Két kiemelt párbajtőrözőnk pihenhetett, ketten pástra léptek a vancovueri világkupaverseny selejtezőjében pénteken éjjel – mindketten búcsúztak a további küzdelmektől.

A férfi párbajtőrözők vancouveri világkupa-viadalának selejtezős napjára, amely magyar idő szerint pénteken éjjel ért véget, sem szeretünk majd visszaemlékezni...

Két kiemeltünk, Siklósi Gergely és Koch Máté nem fogott pengét az első napon, Andrásfi Tibor és Nagy Dávid viszont igen – férfi párbajtőrben sohasem lehet biztosra menni, a mezőny erős és kiegyensúlyozott, ám azért azt vártuk a két magyartól, hogy feljut a főtáblára.

Pláne, hogy a legutóbbi vk-versenyt, Bernben Andrásfi nyerte, és villant már nagyot Nagy is, hiszen tavasszal a budapesti Grand Prix-viadalon szerzett ezüstöt.

Vancouverben már a csoportmeccseken is szenvedett a két magyar, mindössze két győzelmet arattak – három, illetve négy vereség mellett, de innen még továbbléphettek, sajnos a kieséses szakaszban az első asszójukban mindketten kikaptak, így búcsúztak.

A 64-es tábla asszóit a férfiak között – magyar idő szerint – 18.30-tól rendezik, a női főtábla küzdelmei 16 órakor kezdődnek – a férfiaknál Siklósi Gergely és Koch Máté, a hölgyeknél Kun Anna, Büki Lili és Muhari Eszter lép pástra a mieink közül.

VÍVÓ VILÁGKUPAVERSENY, VANCOUVER
Párbajtőr. Férfiak. Egyéni. A csoportmérkőzéseken:
Siklósi, Koch (kiemeltek), Andrásfi 2 győzelem/3 vereség, Nagy D. 2/4. A 96 közé jutásért: Kvon Jung Dzsun (dél-koreai)–Andrásfi 15:11, Rodriguez (kolumbiai)–Nagy D. 15:13

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik