Újra az Operaházban az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2023.10.11. 13:37
null
Az újságírók előtt (balról) beszélt a gáláról Székely Dávid, Ókovács Szilveszter, Gyurta Dániel és Szöllősi György (Fotó: Árvai Károly)
Az idén januári bemutatkozás után a jövő év elején is a budapesti Operaház ad otthont a rangos díjátadó gálának.

Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója közölte a január 8-án esedékes rendezvényt felvezető szerdai sajtótájékoztatón, hogy a 66. alkalommal sorra kerülő, 2015 óta M4 Sport – Az Év Sportolója Gála néven ismert díjátadó esemény újra az Operaházban lesz, a legutóbbi után immár a második alkalommal.

Idén januárban költözött ide hozzánk a gála, Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke felkérése nagyon hízelgett nekünk – fogalmazott Ókovács Szilveszter. – Igyekeztünk is odatenni magunkat, de van még hová javulni, úgy vagyunk vele, mint a sportolók, akik meccsről meccsre jobbak akarnak lenni, mi is igyekszünk rátenni még egy lapáttal. Mi művészeti ágként tekintünk a sportra, örülünk, hogy idetalált hozzánk a gála. Úgy véljük, hogy az Opera az összművészetek háza, ahol a művészeti ágak találkoznak, így ennek a gyönyörű épületnek illik befogadnia a sport, mint egy másik művészeti ág legkiválóbb képviselőit is, a bajnokok bajnokait.”

A sajtótájékoztató vendége volt az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel is, aki sportolóként háromszor is elnyerte az Év férfi sportolója-díjat, most a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, nagykövet, és díjátadó is lesz a gálán.

Épp húsz éve, 2004-ben voltam először Év Sportolója Gálán, de most egészen más érzésekkel jöttem fel az Operaház lépcsőjén, mint amit a korábbi helyszíneken éreztem. Ehhez fogható helyszíne korábban nem volt az eseménynek – fogalmazott Gyurta Dániel. – Elárulom, köztünk, sportolók között megvan ez a fajta rivalizálás, hogy ki hányszor lehetett az Év Sportolója, vagy az Év csapatának tagja, és így tovább. Megkoronázása ez a sportévnek, és a jövő év nagyon fontos lesz, amelyet a párizsi olimpiai határoz majd meg. Nagyon köszönöm előre is, hogy díjátadóként leszek jelen a gálán, vésse be mindenki a dátumot a naptárjába!”

Ókovács Szilveszter és Gyurta Dániel (Fotó: Árvai Károly)
Ókovács Szilveszter és Gyurta Dániel (Fotó: Árvai Károly)

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke és a Nemzeti Sport főszerkesztője elmondta, inkább a sportolóknak megtiszteltetés, hogy az Operaházban van a gála, mint fordítva, és köszönetet mondott a támogatóknak, így Magyarország kormányának (említette, hogy dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár nemrégiben arról biztosította az MSÚSZ elnökségét: továbbra is támogatják a gálát), a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, a Mészáros-csoportnak, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetségnek, a Magyar Paralimpiai Bizottságnak, az M4 Sportnak (mint névadó támogatónak) és a Nemzeti Sportnak.

A szörnyű járvány és a háborús helyzet megtanított minket a korábbinál is jobban értékelni az ilyen ünnepi pillanatokat – mondta Szöllősi György. – Bár senki nem tudja kivonni magát a világban zajló szörnyű események hatása alól, hiába egyezett meg például az M4 Sport a január nyolcadikai magyar–olasz vízilabda-meccs időpontjáról, hogy azt és a gálát is közvetíteni tudja élőben, az a meccs az izraeli Netanyában lesz vagy lett volna, most már nem lehet tudni, hogy kell mondani. Büszkék vagyunk rá, hogy a világjárvány alatt is – igaz, nézők nélkül – meg tudtuk rendezni a gálát, nem szakadt meg a több mint hat évtizedes hagyomány. Próbáljuk most is a leginkább méltó módon megrendezni, sztárfellépőkkel, neves díszvendégekkel, bár egyre nehezebb újra és újra átugrani a magunk által magasra helyezett lécet. De kell minden évben ilyen ünnepi esemény, ahol a sportolók nem izzadtan, hanem szépen felöltözve vannak jelen. Már kapcsolatban vagyunk sok korábbi bajnokkal, hogy hasonlóan rangos vendégsereg és díjátadói gárda legyen, mint az elmúlt években, amikor a gálán köszönthettük mások mellett Szeles Mónikát, Mark Spitzet, Carl Lewist vagy Fabio Capellót. Szabó László kreatív igazgató máris kész forgatókönyvvel, szenzációs ötletekkel rendelkezik. Már most biztosak lehetünk benne, hogy lesznek olyan szuperbajnokok, akik mindent megnyertek ebben az évben, mégsem tudják megkapni az Év Sportolója-díjat, azon egyszerű oknál fogva, hogy csak egy nyerhet minden kategóriában. Büszkék vagyunk rá, hogy szinte minden évben négyszáz fölött a szavazó tagjaink száma, ez legitimálja a végeredményt. Bár biztosan vitatni fogják ezúttal is, de mi akkor örülünk, ha nagy sértődések vannak, mert az azt jelenti, hogy fontos a sportolóknak és a szurkolóknak is ez az elismerés.”

Székely Dávid, a névadó szponzor, az M4 Sport csatornaigazgatója kiemelte: „Az M4 Sport számára természetesen rendkívül fontos, hogy így nevezzék a gálát, hiszen minden évünk arról szól, hogy bemutassuk azokat a magyar sportsikereket, amelyekre büszkék vagyunk, és amelyektől a gyerekeknek megjön a kedve a sportoláshoz, és a szülőknek ahhoz, hogy elvigyék őket sportolni. A januári gála is nagy izgalmakat ígér, mert rengeteg nagy sikernek lehettünk már eddig is tanúi határainkon innen és túl. A vívó világbajnokság nekem különösen kedves, de volt Budapesten atlétikai vébé is idén, Halász Bence bronzérme és a nagyszerű hangulat, az értő közönség révén megszerettük újra ezt a sportágat, De jön még idén női kézilabda világbajnokság is. Aki eljut az Operába, egyáltalán felkerül valamelyik listára, máris rendkívüli sikert ért el, a végső győzelem már sok mindenen múlik, de a legfontosabb megünnepelni ezeket a nagyszerű sportolókat. Az este nyolc órakor kezdődő gála előtt fél nyolctól mi már a vörös szőnyegről jelentkezünk, igyekszünk megszólaltatni az érkező sztárokat, vendégeket. És örülünk, hogy az egyik díjjal mi is hozzá tudunk járulni a gála sikeréhez, hiszen az Év sportpillanatára ezúttal is az M4sport.hu-n szavazhat majd a közönség.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik