UFC: Ngannou állóharc helyett inkább birkózott, és megvédte a címét

Vágólapra másolva!
2022.01.23. 09:38
null
Ngannou állóharc helyett inkább birkózott, és megvédte a címét (Fotó: Getty Images)
Teljesen új arcát mutatta meg a nehézsúlyú címvédő, Francis Ngannou, miután – tőle szokatlan módon – az állóharc helyett a birkózást erőltetve legyőzte Ciryl Gane-t az UFC 270-en, az MMA vezető szervezetének legutóbbi, kaliforniai gáláján.

 

Egy nehézsúlyú címmeccs alapvetően sem akármilyen küzdelem, pláne akkor nem, ha a kategória legtechnikásabb és legerősebb harcosa vívja. A találkozó extra pikantériája, hogy az ideiglenes bajnok Ciryl Gane és a címvédő Francis Ngannou hajdanán, Franciaországban edzőpartnerek voltak.

Arra talán senki sem számított, hogy a kőkemény ütéseiről elhíresült Ngannou birkózásra adja fejét, ráadásul így múlja felül Gane-t – mégis ez történt.

Kellett is a váratlan húzás a francia-kameruni kolosszustól, hiszen az első két menetben Gane bizonyult jobbnak.

Ezután váltott Ngannou a birkózásra – még úgy is, hogy francia ellenfele jobb grapplernek volt titulálva –, s nyers erejével nem igazán tudott mit kezdeni Gane. Az utolsó három menetet így a címvédő vitte, egyhangú pontozással behúzta a meccset.

Köztudott, hogy a 35 esztendős „Predátor” profi bokszolói álmokat dédelget, így kérdéses, hogy a nehézsúlyú címvédés ellenére nem fordul-e az ökölvívás irányába.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik