MTI, V. Á. 2022.02.28 15:13 Frissítve: 2022.02.28 15:51

Torna-vk: a mieink számára Dohában kezdődik az idény

A magyar tornászválogatott öt tagja számára a szerdától szombatig tartó dohai világkupával kezdődik meg az idei nemzetközi versenyszezon – írja az MTI.

 

A férfiaknál egyedüli magyarként Balázs Krisztián utazik Dohába (Fotó: Török Attila)


A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a nőknél Bácskay Csenge (Postás SE) ugrásban és gerendán, klubtársa, Peresztegi Nóra gerendán, az MTK Budapest kétszeres olimpikonja, Böczögő Dorina ugrásban, talajon és felemáskorláton, míg klubtársa, Schermann Bianka felemáskorláton és talajon indul.

A szövetségi kapitány, Draskóczy Imre elmondása szerint Bácskay és Schermann felkészülését betegség nehezítette, így két hétre kiestek az edzésekből, de már teljesen felgyógyultak. Hozzátette, a szabályváltozások miatt Böczögőnek új gyakorlata van felemáskorláton, ráadásul új elemet is tanult, Schermann pedig a talajgyakorlatát a tervek szerint tripla csavarral fejezi be.

A férfiaknál egyedüli magyarként Balázs Krisztián utazik Dohába. Az FTC-Telekom junior Európa-bajnoka lólengésben, korláton és nyújtón szerepel.

„Krisztián még nem százszázalékos, de nem állunk rosszul a felkészülés egészét tekintve, ráadásul minden szeren új gyakorlatok és új elemek vannak. A verseny célja igazából az, hogy a szabályoknak megfelelően teljesítsünk” –  nyilatkozta edzője, Nagy Zoltán.

Szerdán és csütörtökön a selejtezőket, pénteken és szombaton a szerenkénti döntőket rendezik Dohában.

A kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia számára a március végén Kairóban sorra kerülő vk-verseny lesz idén az első nemzetközi megmérettetés.

2022.12.04 08:37:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

December 8-án kerül a mozikba az ötszörös olimpiai bajnok tornász életét feldolgozó alkotás.

2022.12.02 13:55:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az adatokat idén először teljesen elektronikusan rögzítette a KSH. (x)

pr
2022.12.01 14:49:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bokszszakember egykor profi gálákat szervezett, manapság az IBO megfigyelőjeként dolgozik.

2022.11.27 23:56:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Liu testvérek históriája is e témába vág, csak tükörből nézve éppen. Ami történt, történik velük, az nemcsak a pénzért való hajsza, hanem egy szemforgatós hatalmi játszma része is inkább, s bizony megint mi szenvedünk vereséget a küzdelemben.

2022.11.26 23:28:35

Egyéb egyéni nemzetisport.hu