Torna: Keleti Ágnesről nevezik el az UTE tornacsarnokát

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.01.06. 20:57
null
A Keleti Ágnest köszöntő videó is elkészült már (Fotó: Lázár Andrea/UTE)
Az ötszörös olimpiai bajnokról nevezi el közelmúltban felújított tornacsarnokát az Újpesti Torna Egylet – közölte honlapján az UTE.

A tornaszakosztály közleménye szerint a 100. életévét január 9-én betöltő tornászlegendát az idén a koronavírus miatt nem személyesen, hanem videoüzenettel köszöntik fel az UTE növendékei. A felvételt az ötszörös olimpiai bajnok még a 100. születésnapja előtt megnézheti.

A zárt körű eseményen Őze István, az UTE klubigazgatója jelentette be, hogy a tornacsarnokot Keleti Ágnesről nevezik el.

„Ez a nagyszerű létesítményt méltó arra, hogy egy csodálatos sportember, egy valódi példakép nevét viselhesse – idézte a honlap Őze Istvánt. – Ezért a klubvezetés úgy döntött, hogy a tornacsarnokot a legsikeresebb magyar tornászról, az UTE-család tagjáról, Keleti Ágnesről szeretné elnevezni. Kedden felköszöntöttük a 100. születésnapját szombaton ünneplő Ági nénit, aki mindig azt kéri tőlünk, hogy egyszerűen csak Áginak szólítsuk, valamint küldtünk neki egy levelet is, amiben engedélyt kértünk tőle a névhasználatra. Hatalmas megtiszteltetés, hogy Ági örömmel mondott igent, így ezt a termet mostantól UTE Keleti Ágnes Tornacsarnoknak hívjuk.”

A klubigazgató hozzátette, a járvány után az egyesület szeretne egy olyan nagyszabású névadóünnepséget tartani, amelyen Keleti Ágnes személyesen is jelen lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik