H. Á. 2021.04.12 18:09 Frissítve: 2021.04.19 20:19

Tokió 2020: zónakvalifikációs verseny még lesz vívásban, a folytatás kérdéses

A madridi európai olimpiai kvalifikációs versenyt biztosan megrendezik, a nemzetközi vívóprogram folytatása azonban bizonytalan – közölte az MTI a hazai sportági szövetség (MVSZ) honlapja alapján.

 

A nemzetközi szövetség (FIE) a kairói kadet- és junior-világbajnokság alatt folyamatosan tanácskozott, de egyelőre csak az dőlt el, hogy a magyarokat is érintő spanyolországi kvalifikációs viadalra a jövő hét végén sor kerül. Ezen női párbajtőrben és férfi tőrben lesz magyar induló: Kun Anna és Dósa Dániel.

A nemzetközi versenynaptárban ugyanakkor több világkupa- és Grand Prix-verseny is szerepel feltételesen májusban, és az európai szövetség programjába is felkerült az U23-as, illetve a felnőtt Európa-bajnokság udinei és plovdivi helyszínnel, de a folytatás rendkívül bizonytalan – írja a hunfencing.hu.

A küzdelmek nagy létszám mellett és egész nap zajlanak, csarnokban, azaz zárt térben, ami nehezíti a koronavírus-járvány elleni védekezést, ráadásul a buborékrendszer kialakítása jelentősen növeli a költségeket.

Márciusban, egy év szünet után fegyvernemenként egy-egy versennyel befejeződött az olimpiai kvalifikációs vk-sorozat, illetve Kairóban megrendezték a kadet- és junior-világbajnokságot, a folytatásra azonban a tapasztalatokat összegezve egészségügyi és pénzügyi okok miatt, úgy tűnik, nem bólint rá a vezetőség.

Az MVSZ helyzetjelentéséből kiderül: szinte biztosra vehető, hogy jövő hónapban egyáltalán nem lesznek világkupák és Grand Prix-k és az Európa-bajnokságok sorsa is kérdéses.

(MTI)

2021.05.06 22:29:50

Egyéb egyéni Cs. M.

Az angol dartsos maradt a tabella élén, de csütörtöki legyőzője és Michael van Gerwen is ott van a nyomában.

2021.05.06 10:20:48

Egyéb egyéni TÓTH ANITA

„A sajtófőnök próbált eltolni, de Roy Hodgson megfordult, és azt mondta: erre a kérdésre még válaszol.”

2021.05.03 23:43:06

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Rengeteg jó tanácsot kapok arra, hogyan kezdjem, folytassam a futást, kerékpározást, úszást, akármi mást, de annak nem találtam nyomát a világhálón, hogy ki és hol mondja meg, mire vagyok alkalmas, és hogyan kell csinálni – jól.

2021.05.02 08:39:41

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY

„Ott nem lesz helye visszafelé tekintgetésnek, kizárólag arra a két napra kell koncentrálni.”

2021.04.30 11:19:54

Egyéb egyéni TÓTH ÁDÁM

A labda elől elugrik, a new pilates órákon viszont kikapcsolódik egy-egy hajnali híradós nap után.