Tokió 2020: a világ legidősebb embere is vinni fogja a lángot

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.05. 17:39
null
Tanaka Kane 2018-ban, 115 évesen (Fotó: AFP)
A tervek szerint a világ legidősebb élő embere is „fut” majd a lánggal a 2021-re halasztott tokiói nyári olimpián. Tanaka Kane 118 évesen készül a kihívásra.

 

Tanaka Kane 1903-ban született, túlélte a két világháborút és a spanyolnáthát is. Emellett életet adott négy gyermeknek, és 103 éves koráig dolgozott a családi vállalkozásukban, egy rizsboltban.

A japán hölgy Simében fogja vinni az olimpiai lángot egy százméteres szakaszon, amelynek nagy részén családja kerekesszékben fogja tolni. Az utolsó néhány lépést szeretné magától megtenni, mielőtt a következő futónak átadná a fáklyát.

Tanaka Kane a legutóbbi tokiói olimpia idején 61 éves volt – a téli és nyári olimpiákat figyelembe véve a mostani lesz a 49. ötkarikás játékok az élete alatt.

Tanaka Eji – a hölgy 61 éves unokája – a következőket mondta a CTV Newsnak:

„Csodálatos, hogy elérte ezt az életkort, és továbbra is aktív életet tud élni. Azt szeretnénk, hogy ezt a többi ember is lássa, és inspirációt gyűjtsön. Ne gondolják, hogy a kor korlátot jelent.”

A koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as tokiói olimpia fáklyás futása a tervek szerint Fukusimában indul március 25-én.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik