CS. B., MTI 2022.05.21 14:33

Tekvandó Eb: D. Kiss Zoltán közel volt az éremhez

Az épek versenyében hamar búcsúzott Józsa Levente és Füredi Rebeka is a tekvandósok manchesteri Európa-bajnokságán szombaton, míg a paratekvandósoknál D. Kiss Zoltán csak kevéssel maradt le az éremről.

 

A hazai sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint D. Kiss (K44, plusz 80 kg) a negyeddöntőben ukrán vetélytárs ellen kezdett, s ha szoros mérkőzésen is, de alulmaradt (17–19) az ötperces csatában, így ötödikként végzett az angliai tornán.

Az épeknél mindkét szombaton fellépő magyar a nyolcaddöntőben köszönt el az Eb-től. A 2019-es Európa-bajnokságon bronzérmes, 19 esztendős Józsa Levente (68 kg) szlovák riválisán még könnyedén túljutott (25–2), azeri ellenfele azonban 9–2-es pontozással fölé kerekedett, és kiejtette a magyar versenyzőt. Füredi Rebekának (67 kg) már az első mérkőzése a végállomást jelentette, mivel a neki sorsolt szerb tekvandós 15–5-re jobbnak bizonyult.

A magyar csapatból csütörtökön, az angliai Eb első napján fellépett Salim Omar tavalyi címét megvédve aranyat nyert az 54 kilósok között, míg a múlt évben Eb-bronzérmes Patakfalvy Luca az 53 kilogrammos kategóriában ötödik lett. Ugyancsak ötödikként fejezte be szereplését az idősebbik Salim fivér, Sharif pénteken, az 58 kilogrammosok mezőnyében.

Az Eb vasárnapi befejező napján egy magyar, Patakfalvy Csenge indul a 62 kg-os súlycsoportban.

(MTI)

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.

2022.06.22 22:55:29

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Nagy futballszurkoló lévén a csapatok indulóit, szurkolói nótáit dúdolgatta. Jöhetett válogatott, Újpest, Fradi, Kispest, Roma vagy Lazio, mindegy volt, csak hosszú legyen, és ahogy a futó befordult az utolsó sarkon, kényszeredett mosollyal nyugtázta, hogy ebben az állapotában vélhetően még egy Steaua-strófa is felpörgetné.