Tekvandó Eb: D. Kiss Zoltán közel volt az éremhez

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.05.21. 14:33
Az épek versenyében hamar búcsúzott Józsa Levente és Füredi Rebeka is a tekvandósok manchesteri Európa-bajnokságán szombaton, míg a paratekvandósoknál D. Kiss Zoltán csak kevéssel maradt le az éremről.

A hazai sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint D. Kiss (K44, plusz 80 kg) a negyeddöntőben ukrán vetélytárs ellen kezdett, s ha szoros mérkőzésen is, de alulmaradt (17–19) az ötperces csatában, így ötödikként végzett az angliai tornán.

Az épeknél mindkét szombaton fellépő magyar a nyolcaddöntőben köszönt el az Eb-től. A 2019-es Európa-bajnokságon bronzérmes, 19 esztendős Józsa Levente (68 kg) szlovák riválisán még könnyedén túljutott (25–2), azeri ellenfele azonban 9–2-es pontozással fölé kerekedett, és kiejtette a magyar versenyzőt. Füredi Rebekának (67 kg) már az első mérkőzése a végállomást jelentette, mivel a neki sorsolt szerb tekvandós 15–5-re jobbnak bizonyult.

A magyar csapatból csütörtökön, az angliai Eb első napján fellépett Salim Omar tavalyi címét megvédve aranyat nyert az 54 kilósok között, míg a múlt évben Eb-bronzérmes Patakfalvy Luca az 53 kilogrammos kategóriában ötödik lett. Ugyancsak ötödikként fejezte be szereplését az idősebbik Salim fivér, Sharif pénteken, az 58 kilogrammosok mezőnyében.

Az Eb vasárnapi befejező napján egy magyar, Patakfalvy Csenge indul a 62 kg-os súlycsoportban.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik