Sportlövő Eb: későn sült el a pisztoly, lemaradtunk a döntőről

PATAI GERGELY (Wroclaw)PATAI GERGELY (Wroclaw)
Vágólapra másolva!
2022.09.16. 14:26
null
Major Veronika (balra) pisztolya sajnos nem sült el (Fotó: Nemzeti Sport)
Nem alakult jól a pénteki versenynap magyar szempontból a wroclawi 25 és 50 méteres sportlövő Európa-bajnokságon, női pisztolyosaink és puskás vegyes párosaink sem lőhettek érmekért.

 

Ugyan a kvótákat már kiosztották, így is maradtak izgalmak az utolsó két napra Wroclawban, az olimpiai kvalifikációs sportlövő Eb-n. Pénteken is korán csörgött a vekker, a Csonka Zsófia, Major Veronika, Sike Renáta összeállítású női pisztolyos csapatunk ugyanis már reggel 8 órakor lőállásba lépett, ám lányainkon nem látszódtak a fáradtság jelei, ugyanis a 15 pont- és 15 gyorslövés után 874 körrel az élen álltak. Igen ám, de a faramuci lebonyolítás okán ezzel még csak a legjobb nyolcba lehetett kerülni – amely azért nem volt nagy kihívás, lévén összesen nyolc csapat indult a versenyben –, a fináléba jutásról a következő, már csak gyorslövésekből álló szakasz döntött.

Sokáig úgy tűnt, a magyar csapat ezt a részt is megnyerheti, így az aranyért szállhat harcba, ám az utolsó sorozatban Major Veronika pisztolya nem sült el időben, a későn leadott lövést pedig értelemszerűen nem veszik számításba. A mieink ezzel tízkörös hátrányba kerültek, s mivel a riválisok közül a későbbi aranyérmes németek mellett az ukránok, a lengyelek és a bolgárok is jól lőttek, pisztolyosaink az ötödik helyen zártak, így nem folytathatták a küzdelmeket az érmekért.

„Nagyon csalódottak vagyunk – mondták szinte kórusban a lányok, majd a pécsiek kiválósága, Csonka Zsófia beszélt a történtekről. – Tavaly bronzérmesek lettünk ebben a számban, ezért nagy reményekkel készültünk rá, szerettünk volna aranyéremért lőni. A selejtező első szakaszában jól lőttünk, de sajnos az utolsó sorozatban Vera későn adott le egy lövést, így kimaradtunk az érmekért zajló küzdelmekből. Nagyon kimerítő egy hét van mögöttem, de minden energiámat összeszedtem ma, hogy döntőbe jussunk, sajnálom, hogy nem sikerült.”

Puskás vegyes párosaink sem tudták beverekedni magukat a fináléba, a Lovász Dorina, Pekler Zalán kettős a 21., míg a Mészáros Eszter, Péni István duó a 25. helyen végzett. A magyar küldöttségből eddig a pisztolyos Sike Renáta tudott dobogóra állni a kontinensviadalon – a szombati záró napon puskás csapataink gyarapíthatják tovább az érmek számát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik