MTI 2020.02.06 17:38 Frissítve: 2020.02.06 17:47

Rg: Japánban edzőtáborozik a magyar válogatott

Tíz napon keresztül Japánban edzőtáborozik a magyar ritmikusgimnasztika-válogatott.


A magyar szövetség (MRGSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a küldöttség pénteken indul a Tocsigi tartományban lévő Ojama városába, amely száz kilométerre található Tokiótól. A csapat – amelynek tagja az olimpiai kvótaszerzésre még esélyes Pigniczki Fanni is – a világ élvonalába tartozó japán válogatottal is együtt készül majd a két ország olimpiai bizottságainak együttműködése révén.

Deutsch-Lazsányi Erika, az MRGSZ technikai bizottságának elnöke emlékeztetett, az együttes-kéziszercsapatnak a Kijevben sorra kerülő májusi Európa-bajnokságon lesz lehetősége kvalifikálni az olimpiára. Ehhez az kell, hogy csak kvótával már rendelkező válogatottak előzzék meg a magyarokat.
Pigniczki Fanninak az áprilisi világkupa-sorozatban és az Eb-n is lesz esélye kvótát szerezni. Emellett a tavalyi világbajnokságon elért jó teljesítményének köszönhetően az úgynevezett újraelosztási listán is szerepel, aminek azért van jelentősége, mert a japánok már kvalifikáltak, ezáltal a rendező országnak biztosított helyet is kiosztják a vb-eredmények alapján.

2021.10.24 08:58:18

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

„Hihetjük, az edző kimondott szavai beleégtek a Benfica történelmébe és az emberek lelkébe.”

2021.10.23 09:28:06

Egyéb egyéni VINCZE SZABOLCS

Edzője szerint Pap Bianka olyan, mint egy robot, aki nem kérdez, csak teszi a dolgát.