Peking 2022: több mint kétmilliárd nézője volt a februári téli olimpiának

Vágólapra másolva!
2022.10.21. 11:57
null
Minden eddiginél többen nézték a 2022-es téli olimpiát (Fotó: Getty Images)
Rekordot jelentően kétmilliárdnál is többen nézték a februári, pekingi téli olimpiát a tévében és a digitális platformokon egy most közzétett tanulmány adatai szerint – írja az MTI.

A felmérést ismertető insidethegames.biz kiemelte, hogy a 2.01 milliárdos szám ötszázalékos növekedést mutat a 2018-as pjongcsangi ötkarikás havas-jeges játékok nézettségéhez képest.

A pekingi versenyekről közvetítő tévécsatornák tudósításait összesen 713 milliárd percben követték nyomon, ami 18 százalékos növekedést jelent az előző, dél-koreai olimpiával összevetve. A digitális platformokon 120 670 órányi lefedettséget mértek, ami szintén csúcsot jelent az eddigi téli ötkarikás játékok világhálós nézettségében.

„A 2022-es pekingi volt a történelem legdigitálisabb téli olimpiája” – idézte a portál Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének minősítését.

A felmérés szerint a sportolók a részvételt kulcsfontosságúnak ítélték meg, és a megkérdezettek 91 százaléka állította: a fő motivációja az volt, hogy „a világ legnagyobb multisport-eseményén versenyezzen”, 90 százalék pedig leghőbb vágya megvalósulásának nevezte azt, hogy hazáját képviselhette az olimpián.

A NOB megbízásából végzett kutatásból az is kiderült, hogy a szurkolók több eseményt szerettek volna élőben látni, a 13 és 19 év közötti fiatalok 57 százaléka pedig az elkövetkező évekre előretekintve rögzítette, hogy még több közvetítést szeretne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik