Olimpia 2036: Budapest most még inkább képes a rendezésre – Fürjes Balázs

M. M.M. M.
2023.01.16. 13:38
null
Fürjes Balázs (Fotó: Budapest Fejlesztési Központ)
Az insidethegame.biz honlapjának nyilatkozott Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Fürjes szerint Budapest még inkább készen áll az olimpiarendezésre, mint korábban, ezt pedig az idei atlétikai világbajnokság sikeres megrendezésével is bizonyíthatja.

 

Fürjes Balázs nagy szenvedéllyel tekint az olimpiarendezésre, ám a kandidálásról szóló döntést a Magyar Olimpiai Bizottságnak és Budapest városának kell meghoznia. Budapest pályázott a 2024-es játékok megrendezésére – a projektnek Fürjes volt a kormányzati felelőse –, azonban visszavonta a pályázatot – ennek az eseménynek a rendezési jogát Párizs kapta meg.

„2017-ben vontuk vissza a pályázatunkat, Budapest azóta másik várossá vált. Akkor nem állt még a Duna Aréna, a Puskás Aréna, és a Nemzeti Atlétika Stadion sem. A szállodahálózat is fejlődött a magánszektornak köszönhetően.

A közlekedés még sok fejlesztésre szorul, de akkoriban is legitim rendezőhelyszínnek tartott minket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a pályázatunk értékelése és a visszajelzések kitűnőek voltak a NOB részéről. Ha akkor képes lett volna rá, most még inkább képes lenne rá, de erről a magyar olimpiai családnak és a városnak kell döntenie. Amikor ők azt mondják, hogy itt az idő, biztos vagyok benne, hogy az ország is mögé áll” – zárta mondandóját Fürjes Balázs.

Egyiptom, Németország, India, Indonézia, Mexikó, Katar, Dél-Korea, valamint Törökország is fontolgatja a 2036-os olimpia rendezési jogának megpályázását. Fürjes tagja a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő bizottságnak.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek