Műkorcsolya Eb: Csernoch 32., hármas orosz vezetés

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.12. 17:26
null
A 33 fős mezőny egyetlen magyar indulója, Csernoch András 32. lett (Fotó: hunskate)
Az első három helyen orosz versenyző végzett a férfiak rövid programjában a tallinni műkorcsolya Európa-bajnokság nyitónapján. A 33 fős mezőny egyetlen magyar indulója, Csernoch András 32. lett – közölte az MTI.

 

A pontozók szerint a két évvel ezelőtt junior- világbajnok Andrej Mozaljov nyújtotta a legjobb teljesítményt, de előnye kevesebb mint egy pont két honfitársával, Mark Kondratyjukkal és Jevgenyij Szemenyenkóval szemben, így rendkívül izgalmasnak ígérkezik az érmekről döntő péntek esti kűr.

A második kontinensviadalán szereplő Csernoch András jócskán elmaradt legjobbjától, egy ízben el is esett, így végül csak egy bolgár riválisát tudta megelőzni.

A 23 esztendős műkorcsolyázó két éve 35. lett az Eb-n. Csernoch közvetlen felkészülését technikai probléma is nehezítette az észt fővárosban, mert eltört a pengéje. Az vigasztalhatja, hogy pályafutása legjobb rövid programja is kevés lett volna a legjobb 24 közé jutáshoz, azaz a kűr bemutatásához.

A verseny közép-európai idő szerint 17.45-től a párosok rövid programjával folytatódik, amelyben érdekelt lesz a pekingi olimpiára készülő Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk kettős, valamint a Pavlova Maria, Nagy Balázs duó.

Férfi rövid program
1. Andrej Mozaljov (orosz) 99.76 pont
2. Mark Kondratyjuk (orosz) 99.06
3. Jevgenyij Szemenyenko (orosz) 99.04
...32. Csernoch András 54.88

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik