I. SZ., MTI 2021.09.18 16:59 Frissítve: 2021.09.18 18:29

Kick-box: Király István lett az európai szövetség elnöke

Az Európai Kick-box-szövetség, a WAKO Europe budapesti közgyűlésén a szervezet elnökévé választották Király Istvánt.

Király István már nem csak megbízott elnök (Fotó: Tumbász Hédi)

A magyar sportvezető, aki eddig a kontinentális szövetség megbízott elnöke volt, sportdiplomáciai sikerként értékelte megválasztását, és reményét fejezte ki, hogy tovább nőhet a magyar kick-box érdekérvényesítő képessége is.

„Számomra nagy megtiszteltetés, a hazai kick-boxnak pedig sportdiplomáciai siker, hogy egy magyar vezetheti a kontinentális szövetséget, amely a hárommillió fős világszervezet létszámának a hetven-nyolcvan százalékát képviseli. Azzal, hogy immár hivatalosan is megválasztott elnök lettem, minden bizonnyal könnyebben tudom majd megvalósítani az európai kick-box fejlesztésére vonatkozó elképzeléseimet. A magyar kick-box érdekérvényesítő képessége pedig eddig sem volt rossz, és mostantól még jobb lehet” – idézte őt a Nemzeti Versenysportszövetség közleménye.

Király István 2019-ben lett a WAKO Europe megbízott elnöke, azt követően, hogy a világszervezet első embere, a szerb Boriszlav Pelevics halála után az addigi európai vezető, az ír Roy Baker lépett elő a WAKO élére, és az ő helyét vette át első alelnökként. Most, a magyarországi világkupa idején megtartott közgyűlésen egyhangúlag választották meg elnöknek a következő négy évre.

A magyar sportvezető egyébként a hazai sportági szövetségnek és a világszövetségnek is az alelnöke.

2021.10.18 13:46:41

Egyéb egyéni VINCZE SZABOLCS

Gyors, erős, okos, és szerelmes a vívásba: a 28 éves vívónő nyerni ment a tokiói paralimpiára.

2021.10.15 15:52:52

Egyéb egyéni B. D. K.

Jobban meg tud élni a közel hárommillió Instagram-követőjéből, mintha harcolna.

2021.10.13 22:32:46

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A kívülállóban nyilván felvetődhet a kérdés, miként lehetséges, hogy a profi sport igencsak ellenőrzött rendszerében élők között is rendre előfordulnak hasonló esetek. Főleg ennyi idővel a koronavírus-járvány kitörése után, amikor már az orvosoknak, de még a civileknek is sokkal több az információjuk a betegségről, mint tavaly volt.

2021.10.13 13:42:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Kajakozóként már minden fontos címet megnyert, most újításként kipróbálja a kenuzást is.