Kick-box: Király István lett az európai szövetség elnöke

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.09.18. 16:59
null
Király István már nem csak megbízott elnök (Fotó: Tumbász Hédi)
Az Európai Kick-box-szövetség, a WAKO Europe budapesti közgyűlésén a szervezet elnökévé választották Király Istvánt.

A magyar sportvezető, aki eddig a kontinentális szövetség megbízott elnöke volt, sportdiplomáciai sikerként értékelte megválasztását, és reményét fejezte ki, hogy tovább nőhet a magyar kick-box érdekérvényesítő képessége is.

„Számomra nagy megtiszteltetés, a hazai kick-boxnak pedig sportdiplomáciai siker, hogy egy magyar vezetheti a kontinentális szövetséget, amely a hárommillió fős világszervezet létszámának a hetven-nyolcvan százalékát képviseli. Azzal, hogy immár hivatalosan is megválasztott elnök lettem, minden bizonnyal könnyebben tudom majd megvalósítani az európai kick-box fejlesztésére vonatkozó elképzeléseimet. A magyar kick-box érdekérvényesítő képessége pedig eddig sem volt rossz, és mostantól még jobb lehet” – idézte őt a Nemzeti Versenysportszövetség közleménye.

Király István 2019-ben lett a WAKO Europe megbízott elnöke, azt követően, hogy a világszervezet első embere, a szerb Boriszlav Pelevics halála után az addigi európai vezető, az ír Roy Baker lépett elő a WAKO élére, és az ő helyét vette át első alelnökként. Most, a magyarországi világkupa idején megtartott közgyűlésen egyhangúlag választották meg elnöknek a következő négy évre.

A magyar sportvezető egyébként a hazai sportági szövetségnek és a világszövetségnek is az alelnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik