Fogathajtás: Dobrovitz József nyerte meg a bugaci versenyt

Vágólapra másolva!
2021.06.20. 19:08
Dobrovitz József bizonyult a legjobbnak a négyes fogatok versenyében a Bugacon vasárnap befejeződött nemzetközi fogathajtó viadalon.

A csapatban világbajnok vecsési hajtó a díjhajtást és a tikkasztó hőség miatt komoly erőpróbát jelentő maratonhajtást is megnyerte, így biztos vezetéssel várta a vasárnapi akadályhajtást, amelyen négy hibapontos előnyt megőrzött riválisaival szemben. Mögötte a német Mareike Harm zárt másodikként és a svájci Jerome Voutaz harmadikként.

Dobrovitz fiának, ifj. Dobrovitz Józsefnek ezúttal nem volt reális esélye a dobogós helyezésre, mivel még az első versenyszám előtt lovat kellett cserélnie a fogatában.

A kettes fogatok mezőnyében a díjhajtás győztese, Farkas József összetettben meg tudta tartani vezető pozícióját maraton- és akadályhajtásban is: nagy fölénnyel diadalmaskodott Tóth Andrea és Farkas László előtt.

A négynapos bugaci eseményen hét nemzet közel ötven fogathajtója indult.

A kettesfogathajtók idén a szeptemberi világbajnokságra, míg a négyesek a szeptember 2. és 5. között a Kincsem Parkban sorra kerülő budapesti Európa-bajnokságra készülnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik