T. N. 2021.05.19 20:21 Frissítve: 2021.05.19 22:47

Csupasport: újra dübörög a Hall of Parkour

Máté Áronnak, a parkour kiemelkedő magyar alakjának is a legrosszabbkor jött a koronavírus-járvány, de újra megnyílt a terem, ahová várja a sportolni vágyó gyerekeket és felnőtteket.

 

Szentváry-Lukács Vajk mellett Máté Áron a parkour egyik kiemelkedő hazai alakja, sőt nem olyan régóta az egyik honi sportegyesület elnöke.

„Két egyesület van Magyarországon, a Magyar Parkour Egyesület és az Országos Parkour Sportegyesület, Szentváry-Lukács Vajk az előbbi, én pedig az utóbbi elnöke vagyok – kezdte a 26 esztendős Máté Áron. – Ez a sport nemcsak a mindennapjaim szerves része, hanem a hivatásom is egyben. Már öt éve tartok edzéseket, közben elvégeztem Hollandiában a nemzetközi parkour edzőképzést.”

No de hogyan lesz valaki ennek az extrém sportnak a szerelmese?

„Pécsen az általános iskolában kezdtem, még csak hobbiszinten. Akkor még kosárlabdáztam, de ismertem a helyi parkourosokat, figyeltem, mit művelnek. Online videókat néztem, és elkezdtem magamtól gyakorolni. A gimnáziumban erősödött ez a vonal, ám elsősorban még mindig kosaraztam. A Testnevelési Főiskolán aztán már minden ebédszünetemet és szabadidőmet egy tornateremben töltöttem, és gyakoroltam. Otthagytam a kosárlabdát, és csak a parkourral foglalkoztam. Tetszett a mozgás szabadsága, nem voltak szabályok, arra mehettem, ugrálhattam, amerre szerettem volna. Egy kicsit a gyerekkori szabadságot véltem felfedezni a sportágban.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

2021.09.25 09:48:37

Egyéb egyéni NÉMETH ANDREA

Olyan egyetemet szeretne, amely a világ sportjában ismert és elismert intézmény.

2021.09.24 15:15:09

Egyéb egyéni B. D. K.

Valerie Loureda ketrecharcos egyáltalán nem szégyenlős, a képeiért pedig odavannak a követői.