Csupasport: Ferenczi „robotzsarura” futotta magát

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.05.02. 15:50
A kilencszeres válogatott labdarúgó Ferenczi István nem akármilyen teljesítményt tudhat maga mögött: több mint 14 órát futva ő lett a Privát Ultra Tisza-tó 130 első teljesítője.

Ferenczi István, az 1977-es születésű, korábbi kilencszeres válogatott labdarúgó, aki ma a Siófok erőnléti edzője, és aki egykoron többek között az ETO, a ZTE, az MTK, az FTC, a DVSC és a Vasas játékosa is volt, szombaton 14 óra 9 percen át futott a Tisza-tó körül. Nagy bánatára nem sikerült a távon 14 óra alá mennie.

„Kedves barátom, Blaskó Mihály szólt: ő futott volna az UTT-n, az Ultra Tisza-tó elnevezésű versenyen, de mert ő étteremvezető Óbudán, a régóta várt nyitást nem hagyhatta ki – kérdezte, mennék-e helyette? Sokat edzünk együtt, rengeteget tanultam tőle, mi több, szombaton a párja, Bogár Barbi kísért biciklivel” – mondta Ferenczi, aki beszélt nekünk a felkészülésről, a segítőjéről, és arról, hogyan érzi magát az ember egy ilyen futás után és mit szólnak az általa edzett futbalisták, hogy az erőnléti edzőjük ilyen teljesítményre képes.

A Ferenczi Istvánnal készült teljes interjúnkat elolvashatják a Csupasporton, ahol megismerkedhetnek Mike Francis brit tengerészgyalogos történetével is, aki viszonylag rövid, de intenzív felkészüléssel öt egymást követő napon futott le egy-egy maratoni távot csak azért, hogy gyógyíthatatlan rákban szenvedő testvérének segítsen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik