Csupasport: Brandon Curry visszavágna a Mr. Olympián

Vágólapra másolva!
2021.05.24. 18:22
null
Brandon Curry már 2014-ben is megmutathatta kidolgozott testét (Fotó: Imago Images)
Bár a 2019-es bajnok tavaly nem tudta megvédeni a címét, az idén újra a trónra tör. Lemaradását a jelenlegi címvédővel, Mamdu Elszbiajjal szemben felesége segítségével igyekszik csökkenteni.



Mint arról korábban írtunk, a 2020. december 20-án rendezett Mr. Olympia-döntőben az egyiptomi Mamdu Elszbiaj elhappolta az elsőséget a 2019-es győztes Brandon Curry elől. Mindez azért is volt meglepő, mert a címvédő amerikai mindent alárendelt, hogy megismételje egy évvel korábbi sikerét, ráadásul olyan sokan akarták megfosztani a címétől, hogy ez csak tovább tüzelte az akkor 38 esztendős testépítőt.

Steve Weinberger, a pontozóbírók elnöke a döntő után pár héttel elárulta, Brandon Curry – a nagy hírverés ellenére – egy év alatt semmit sem fejlődött, így nincs mit csodálkozni, hogy alulmaradt egyiptomi kihívójával szemben. Hasonlóképpen fogalmazott a korábbi hivatásos testépítő, a Mr. Olympia kommentátora, Rich Gaspari is, aki 1986 és 1988 között sorozatban háromszor lett második a Mr. Olympia nyílt kategóriás küzdelmében.

„Felsőtestben elképesztő javulást ért el a korábbi évekhez képest – mondja Rich Gaspari. – Amikor szemben állt a zsűrivel a színpadon, verhetetlennek tűnt, amikor azonban oldalt fordulva pózolt, kibújt a szög a zsákból. Hátsó combizmai és fenékizmai meg sem közelítették Elszbiajét. Mivel rendkívül akaratos és kitartó, a jövőben lesz még beleszólása a Mr. Olympia-elsőségért folytatott küzdelembe, ám ehhez mindenféleképpen javulnia kell.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik