Csupasport: az első kétszáz méter mindent megváltoztatott

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.06.25. 18:55
Címkék
Máté Mónika tizennyolc éves volt, amikor az orvosok megállapították, hogy PCOS-szindrómája van, ami egyfajta hormonális betegség. Akkor rövid idő alatt tizenkét kilót hízott, bevallása szerint elindult a lejtőn, később cukorbetegséget és vérnyomásproblémát is megállapítottak nála.

„Rengeteg gyógyszert kellett szednem. A lányom atletizált, így futóedzésekre hordtam, s általában az autóban vártam meg. Egyszer kiszálltam a kocsiból, közelebb mentem a sportolókhoz, s akkor döntöttem el, hogy megpróbálok futni” mondta a Csupasportnak Máté Mónika, aki első próbálkozásra 200 méterig jutott, de nem adta fel, és manapság már nem szed semmit, az orvosok alig hiszik el, hogy mekkora változáson ment keresztül.„Rengeteg gyógyszert kellett szednem. A lányom atletizált, így futóedzésekre hordtam, s általában az autóban vártam meg. Egyszer kiszálltam a kocsiból, közelebb mentem a sportolókhoz, s akkor döntöttem el, hogy megpróbálok futni” mondta a Csupasportnak Máté Mónika, aki első próbálkozásra 200 méterig jutott, de nem adta fel, és manapság már nem szed semmit, az orvosok alig hiszik el, hogy mekkora változáson ment keresztül.

A szabadidősport-oldalon ezen kívül olvashatnak az öttagú magyar hegymászó-válogatottról, amely a pakisztáni Karakorumba indult, ahol öt-hatezer méter magas, még megmászatlan hegyeket céloz meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik