Csupasport: a terepkerékpárosoknál nincs megállás

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.01.18. 18:13
Címkék
Lassan véget ér a koronavírus-járványtól tépázott hazai terepkerékpáros-szezon, ám a nehézségek ellenére számos biztató jelet is tapasztalt Cser Gábor korábbi szakágvezető.

Tavaly november elején két szabadidős rendezvénnyel megkezdődött a 2020–2021-es hazai terepkerékpáros-versenyszezon. Mint korábban megírtuk, az elképzelések szerint 2020. november 22-én indult volna a Magyar Kupa-sorozat, és összesen hét forduló lebonyolítását tervezte a hazai szövetség

A koronavírus-járvány azonban átírta a programot, és az első két futamot, a Kiskun és a Restart cyclocrosst törölték. A január 10-re, Kazincbarcikára tervezett országos bajnokságot végül Miskolcon rendezték meg, és egyelőre úgy néz ki, a január 24-i, iszkaszentgyörgyi lesz az utolsó Magyar Kupa-kihívás ebben az évadban, jóllehet eredetileg február 7-ig tartott volna a honi a terepkerékpáros-szezon.

„Ahhoz képest, hogy tavaly és idén is a vírus diktál, eddig egész jó kis versenyeket láthattunk itthon, még akkor is, ha mindegyik zárt kapus – kezdte értékelését Cser Gábor korábbi szakágvezető. – Bár a betegségem miatt nem voltam jelen egyiken sem, úgy tapasztaltam, hogy a rendezők – figyelembe véve a járványügyi korlátozásokat – mindent kihoztak a versenyekből. A lényeg, hogy egyáltalán voltak versenyrendezésre alkalmas helyszínek. Ezekben a szűkös időkben ennél többet nemigen kívánhatunk.”

További részleteket megtudhat a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik