Csupasport: a Kéktúrától az Ultrabalatonig

Vágólapra másolva!
2021.10.25. 18:41
Címkék
Pató Balázs csak négy éve váltott futásra, előtte túrázott a családdal, kipróbálta a teljesítménytúrákat, végül beleásta magát a szakirodalomba, hogy hogyan is készülhetne fel az Ultrabalatonra.

Gyakran előfordul, hogy egy aszfaltos futó átvált terepre, és ott ér el sikereket. De mi a helyzet, ha egy túrázóból lesz aszfaltos futó, és egészen az ultratávokig jut el? Pató Balázs története erre a legjobb példa. Jó néhány éve kéktúrázóként kezdte a rendszeres sportolást, és most októberben már egyénileg teljesítette az Ultrabalatont.

„Családi, baráti túrázással indult minden kétezertizenötben – kezdte Pató Balázs. – A feleségem tatabányai, és ott található az egyik legnépszerűbb túraútvonal, a Gerecse 50. Barátokkal indultunk neki tízes-húszas távoknak, ekkor még teljesen kirándulásjelleggel. Túrázgattunk a Bakonyban is, és felvetődött a négyfős társaságban, hogy kezdjük el az Országos Kéktúrát. Az Írott-kőtől, az osztrák határtól indultunk, és ahol abbahagytuk, mindig ott folytattuk legközelebb. Ez húsz-harminc kilométert jelentett egy-egy alkalommal. Egy teljes napot mentünk, vagy elosztottuk a távot egy hétvégére, és megszálltunk valahol, miközben a helyi érdekességeket is megnéztük.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik