Cselgáncs-vb: Ungvári Miklós és Karakas továbbment

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.08.28. 18:41
A 73 kilogrammos Ungvári Miklós és az 57 kilós Karakas Hedvig továbbjutott, a 73 kilós Ungvári Attila és az 57 kilós Szabó Katinka viszont egy vereséggel befejezte szereplését szerdán a Rio de Janeiróban zajló cselgáncs-világbajnokságon.

A tavaly olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok és vb-harmadik Ungvári Miklós – aki 32 évével a magyar küldöttség doyenje – az azeri Rusztam Orudzsovval kezdett, és magabiztos ipponnal lépett tovább a 32 közé, ahol két jukóval bizonyult jobbnak az üzbég Navruz Jurakobilovnál.

Öccse, az idén kétéves doppingeltiltás után visszatért Ungvári Attila első meccsén ipponnal alulmaradt az Eb-második grúz Nugzar Tatalasvilivel szemben, és búcsúzott.

A 2009-ben vb-bronzérmes Karakas ipponal verte a brit Nekoda Davis Smythe-t, és a 32 között a brazil Ketleyn Quadros vár rá. Súlycsoporttársa, Szabó Katinka a vb-második és hazai közönség előtt szereplő Rafaela Silvával találkozott, és remekül tartva magát, csak jukóval maradt alul.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint vasárnapig 123 ország 680 dzsúdósa lép tatamira a 11 800 férőhelyes Maracanazinho Arenában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik