MTI/K. B. 2021.10.06 11:31 Frissítve: 2021.10.06 11:48

Cselgáncs: Karakas túl van a betegségen, de az idén már nem versenyez

Túl van rejtélyes betegségén, de az idén már nem versenyez Karakas Hedvig, aki tavaly aranyérmet nyert a cselgáncs Európa-bajnokságon – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Karakas Hedvig valószínűleg a jövő évi Eb-n tér vissza (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A tokiói olimpia 57 kilogrammos küzdelmeit egy vereséggel záró dzsúdós szerdán az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, az ötkarikás játékok előtt három nappal lett rosszul.

„Egyszerű fejfájással kezdődött, amit a fogyasztásnak tudtam be, aztán a versenyem után másfél hónapig küzdöttem kettős látással, féloldali arcbénulással, kaptam infúziót, és felkelni is alig bírtam. De úgy érzem, hogy túl vagyok rajta, sok vizsgálaton voltam, konkrét dolog nem derült ki, csak találgatunk. Most már aktív életet tudok élni, és elkezdtem edzeni is” – mesélte a 31 éves versenyző, aki, mivel alig tudott enni, öt kilót fogyott az elmúlt hetekben.

Ami a folytatást illeti, a BHSE világbajnoki bronzérmese közölte, az idén már nem lép tatamira.

„A jövő áprilisi Európa-bajnokságot tűztem ki célul, amelyen várhatóan egy súlycsoporttal feljebb, hatvanhárom kilóban indulok. Egy évet adok magamnak, hogy eldöntsem, belevágok-e a kétéves olimpiai kvalifikációba, vagy más irányba kezdek el nézelődni” – tette hozzá Karakas Hedvig.

2022.09.27 11:30:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.09.26 22:16:58

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Meg sem merem említeni, mi lett volna, ha mindezeknek az egyszázad része Magyarországon történik… El tudják képzelni a tavalyi budapesti Eb- és idei Nemzetek Ligája-mérkőzések feszültségmentes örömünnepe ismeretében, hogy a Stefánián helyi hordák egzecírozzák a vendégszurkolókat?

2022.09.26 15:28:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Nagyon sokat kaptam a futballtól életem során, szeretnék valamit visszaadni a sportágnak.”

2022.09.25 21:27:58

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egyik konklúzió az volt, hogy érdemes visszatalálni a természetes, ha úgy tetszik, 19. századi életmódhoz, amely még nem a teljesítményt helyezte a biológiai harmónia elé. A sportban is így volt, gondoljanak csak akkori sportemberekre, akik nem csupán egy sportágban tűntek ki.