Nemzetisport.hu 2013.02.20 13:01 Frissítve: 2014.11.24 02:21

Birkózás: „Az eddigi elnök miatt romlott a kapcsolat a NOB-bal”

Nenad Lalovics, a Nemzetközi Birkózószövetség megbízott elnöke szerint a korábbi vezető, a nemrég posztjáról lemondott Raphael Martinetti nagy részben felelős azért, hogy a FILA és a NOB között elmérgesedett a viszony.

 

„Sajnálattal kell elmondanom, hogy nagyrészt eddigi elnökünk, Raphael Martinetti volt az, aki a két szervezet közötti kapcsolat elmérgesedéséért a felelős. Talán nem is jó szó az, hogy elmérgesedés, hiszen Martinetti egyszerűen nem volt hajlandó tárgyalni a NOB vezetőivel. Ezért, és más dolgok miatt is elfajultak a viszonyok a szövetségünkben is, jómagam szintén elég hűvös viszonyban voltam vele az elmúlt időszakban, sok vitánk volt” – mondta Nenad Lalovics, a Nemzetközi Birkózószövetség (FILA) megbízott elnöke a Magyar Szónak.

„De jelenleg nem ez a fontos, hanem az, hogy távozása után mindjárt megindult az építő jellegű munka, s ezt szinte minden tagországunk megelégedéssel nyugtázta. Már ott, Phuketban érezhető volt a drasztikus változás, hiszen mindenki munkának látott, s egységesen dolgozunk azon, hogy a birkózás Szentpéterváron jól mutatkozzon be a NOB végrehajtó bizottsága előtt. Egy krízisbizottságot alakítottunk, ez a bizottság fog ma ülésezni.”

A sportvezető – aki március elején találkozik Jacques Rogge-gal – töretlenül hisz abban, hogy a birkózás nem kerül le az olimpia programjáról.

„Örömmel tölt el, hogy a világ minden részéről érkeznek a támogatásról szóló üzenetek, s a NOB részéről is pozitív visszajelzések jöttek. Meg vagyok győződve arról, hogy a birkózás olimpiai sportág marad, s ezért az elkövetkező hónapokban mindent megteszünk” – tette hozzá Lalovics.

2022.09.27 11:30:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.09.26 22:16:58

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Meg sem merem említeni, mi lett volna, ha mindezeknek az egyszázad része Magyarországon történik… El tudják képzelni a tavalyi budapesti Eb- és idei Nemzetek Ligája-mérkőzések feszültségmentes örömünnepe ismeretében, hogy a Stefánián helyi hordák egzecírozzák a vendégszurkolókat?

2022.09.26 15:28:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Nagyon sokat kaptam a futballtól életem során, szeretnék valamit visszaadni a sportágnak.”

2022.09.25 21:27:58

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egyik konklúzió az volt, hogy érdemes visszatalálni a természetes, ha úgy tetszik, 19. századi életmódhoz, amely még nem a teljesítményt helyezte a biológiai harmónia elé. A sportban is így volt, gondoljanak csak akkori sportemberekre, akik nem csupán egy sportágban tűntek ki.