SZ. M.
2023.03.24 18:15

Asztalitenisz: az Ecseki, Szudi páros gond nélkül vitte el a férfi páros bajnoki aranyát

A férfi párosoknál is papírforma végeredmény született, vagyis az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős sikerét hozta a 106. országos bajnokság. Miután Ecseki Madarász Dórával a vegyes párost is megnyerte, a 26 éves balkezes válogatott játékos már két aranyéremnél jár.

Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős harmadik magyar bajnoki címét szerezte meg (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A 106. országos bajnokság nyitó napjának két főszereplője kétségkívül Ecseki Nándor és Szudi Ádám volt. Válogatottunk húzó emberei a délelőtti vegyes párosban még ellenérdekelt felek voltak, előbbi Madarász Dóra, utóbbi pedig Pergel Szandra partnereként állt asztalhoz, a délutáni férfi párosban pedig már egymás oldalán küzdöttek. Vegyesben végül a párizsi olimpiai részvételt megcélzó Ecseki, Madarász kettős győzött, mégpedig meglehetős magabiztossággal, férfi párosban pedig az Ecseki, Szudi kettős tarolt. Persze a világranglistán a 12. helyen álló egységtől gyakorlatilag kötelező volt a bajnoki cím megszerzése, ám néha éppen az ilyen egyértelmű papírformát a legnehezebb érvényesíteni.

Nos, az Ecseki, Szudi duót nem nyomta agyon az esélyesség terhe, a 25 párost felvonultató mezőnyben a negyeddöntőben és az elődöntőben ugyan egy-egy szettet elhullajtott, ám ennél több esélyt nem adott az ellenfeleknek, azaz gond nélkül söpörte be az első helyet, ami ennek az egységnek 2018 és 2020 után már a harmadik magyar bajnoki aranya.

Ennél valamivel meglepőbb, hogy a címvédő András Csaba, Lakatos Tamás duó már a negyeddöntőben elvérzett, a Kovács Sebestyén, Sabján Gergely páros 3:1-es sikere némi meglepetésnek számít. Az új arcok megjelenése pedig mindig jó, a fiatal, még serdülőkorú Lei Balázs, Varga Botond négy közé jutása éppen ezért örömteli az pedig Vargáék számára mindenképpen biztató, hogy a későbbi győztes Ecseki, Szudi kettős két elvesztett játszmájából az egyiket ők nyerték meg.

ASZTALITENISZ
106. egyéni országos bajnokság, Ormai László Asztalitenisz-csarnok
Férfiak. Páros. Elődöntő:

Ecseki, Szudi–Lei, Varga B. 3:1 (–9, 5, 6, 4)
Kishegyi, Molnár D.–Kovács S., Sabján 3:1 (–6, 8, 10, 6)
Döntő:
Ecseki, Szudi–Kishegyi, Molnár D. 3:0 (7, 6, 9)

Országos bajnok: Ecseki Nándor, Szudi Ádám (SPG Wels, osztrák, SPO Rouen TT, francia)
2. Kishegyi Ákos, Molnár Dávid (Városi SE Dunakeszi, PTE PEAC)
3. Lei Balázs, Varga Botond (Ambrus Asztalitenisz Akadémia, High Life SE)
és Kovács Sebestyén, Sabján Gergely (PTE PEAC, Hügiéne Bt.)

 

2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.