Akinek ötlete van, jelentkezzen! Fókuszban a magyar sportinnováció támogatása

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 14:53
null
Talmácsi Gábor mentorként vesz részt a programban
SportTech Startup Program néven magyar sportinnovációs kezdeményezés indul, amelynek célja a hazai újítások, ötletek támogatása, amihez mentorként olyan, a sportéletben elismert szakemberek csatlakoztak, mint Talmácsi Gábor, Lóránt András vagy Csisztu Zsuzsa.

 

A széles körű összefogással induló SportTech Startup Program célja, hogy meghatározó szerepet tudjon vállalni a magyar sporttechnológiai cégek utánpótlásában, a sporttal és a sportegészségüggyel kapcsolatos innovatív ötletek piacosításában. A kezdeményezés az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus Inkubátor révén húszmillió forintos támogatást is nyújthat az induló cégeknek, amelyek közül első körben öttel szeretnének elkezdeni dolgozni, de fontos, hogy a lehetőség felülről nyitott. A program a júliusi kiválasztás után hathetes online vállalkozásfejlesztési képzés indít, és szellemitulajdon-védelmi segítséget is nyújt, majd szeptemberben indulhat a tényleges munka.

„Különösen fontos a kapcsolati tőke megszerzése, a vállalkozási kultúra kialakítása, ebben tudunk mi segíteni. Óriási lehetőség van ezeken a programokban, egy jó ötlet a világsiker lehetőségét kínálja bárkinek” – fogalmazott Talmácsi Gábor gyorsaságimotoros-világbajnok, aki a Tamácsi Racing alapítójaként ma már sportága üzleti részében érdekelt. Rajta kívül mentorként olyan, a sportéletben jól ismert és elismert szakemberek állta be a kezdeményezés mögé, mint Csisztu Zsuzsa korábbi olimpikon tornász, sportjogász, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség végrehajtó bizottsági tagja, Borsányi Gábor Teqball-alapító, valamint dr. Bogdán Csaba és Lóránt András sportmenedzserek.

„Én a munkában hiszek. Ha van egy jó ötleted, még nem biztos, hogy az is lesz a befutó, így van ez a sportéletben is: nem biztos, hogy egy tehetséges játékosból sztár lesz – tette hozzá Lóránt András, az Európa legnagyobb hálózatával rendelkező Octagon Europe Basketball ügynökség legfiatalabb igazgatósági tagja, akit itthon mindenki leginkább Hanga Ádám, a Barcelona kosárlabdázójának menedzsereként ismer. – Azt tudom tanácsolni minden jelentkezőnek, hogy adjanak bele mindent, ránk, a mentorokra mindig számíthatnak. Ha kérdésük van, ne habozzanak, kérdezzenek tőlünk bátran!”

A program elindítói május 23. éjfélig várják az új ötlettel rendelkező projektcsapatok jelentkezését, de olyan újító megoldásokat és fejlesztéseket is szívesen támogatnak, amelyek még tesztelés alatt állnak. A programba jelentkezni a startupcampus.hu/sporttech oldalon lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik