T. N. 2021.05.12 19:04 Frissítve: 2021.05.12 22:15

Ajánló: profi kártyát szeretne a csinos testépítő hölgy

A korábbi U23-as cselgáncs Európa-bajnok Szabó Franciska ma már a fitnesz világában ér el sikereket, indulna a Ms. Olympián, illetve jövőre pankrátornak állna az Egyesült Államokban.

 

Szabó Franciska 2012-ben Prágában U23-as cselgáncs Európa-bajnokságot nyert, de már öt éve nem dzsúdózik, mert átnyergelt a fitneszre, amelyben nagy céljai vannak. Idén profi kártyát szerezne, jövőre pedig az Egyesült Államokba utazik, ahol elkezdi a pankrátorképzést. Márciusban utazott haza Dominikáról, ahol az Exatlon Hungary című műsorban elszakadtak a bokaszalagjai.

„Már elkezdtem visszafogottan edzeni, kétszer elmentem kocogni is, de a terhelésre begyulladt a bokám – kezdte a 29 éves Szabó Franciska.Nem bírja még jól, az elszakadt szalagok egyelőre még nem az igaziak, néhány hónap még biztosan kell a gyógyuláshoz. Talán a baleset után, ha három napon belül megműtenek, gyorsabban halad a felépülés, ám nem bánom, hogy nem műtöttek meg Dominikán. A kinti orvosok mindent megtettek a gyógyulásom érdekében, a magyar orvostudomány azonban fényévnyire van tőlük.”

Szabó Franciska három évvel ezelőtt próbálta ki magát először a fitnesz világában, ám az igazi sikerek tavaly következtek.

„A riói olimpia után hagytam abba a cselgáncspályafutásom, de még egyszeri alkalmakra kijártam Németországba a Bundesliga csapatbajnokságaiba szerepelni. A fitnesz világába először három évvel ezelőtt kóstoltam bele. Elsőként a bikini fitnesz kategóriába akartam belefogyni, de hamar kiderült, hogy ehhez túl izmos vagyok. Feljebb kellett lépnem. Tavaly nekifutottam még egyszer, ekkor már a wellness kategóriában. Ez viszonylag új, néhány éve létrejött kategória, ebben főként a brazil lányok erősek, mivel itt a combosabb, nagy farizommal rendelkező versenyzők indulnak. Genetikailag erős vagyok, úgy gondoltam, fekszik ez nekem, és így is történt. Kétezerhúsz elején egyedül készültem, csupán egy-két ismerősöm segített a felkészülésben, ám kifejezetten sikeresen indult az évem, mivel márciusban tizedik lettem az amerikai Arnold Classicon. Elsőre nehéz volt, mert nagyon máshogy működik a szárazság a cselgáncsban és a fitneszben.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon!

2021.06.14 10:57:54

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Két csodás arany története Kairóból: Marosi Ádám és a magyar csapat 2009 után ismét világbajnok

2021.06.09 11:27:49

Egyéb egyéni B. D. K.

A 28 éves Paige Spiranac fotóitól felrobban az internet!

2021.06.07 21:52:07

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Június 11-én három helyszínen, Győrben, Budapesten és Debrecenben rendezik meg a DigitalTesiLIVE programot. (x)

2021.06.06 06:51:47

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

„A kamera jelenléte volt a legfontosabb garancia Öcsinek arra, hogy nem eshet bántódása.”

2021.06.05 08:39:00

Egyéb egyéni HOLMÁR ZOLTÁN

Párizsban a kard egyéni verseny döntőjében francia bírók előtt győzte le francia ellenfelét.